Een apparaat wat schoon water produceert!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het kan echt. Een apparaat wat schoon water produceert. Hoeveel mensen kunnen er op deze manier gered worden?

Een apparaat dat werkt door middel van watercondensatie.

Schoon drinkwater voor miljoenen mensen

Dit slimme apparaat heeft het potentieel om te helpen zorgen voor schoon drinkwater voor miljoenen mensen die geen toegang hebben tot water.  Het apparaat kan vele levens redden.

Stap 1:

Giet zout / brak water in de pan. Zet de waterkegel er bovenop. De zwarte pan absorbeert het zonlicht en verwarmt het water om de verdamping te ondersteunen.

Stap 2:

Het verdampte water condenseert in de vorm van druppels op de binnenwand van de kegel. Deze druppeltjes glijden via de binnenwand in een cirkelvormige trog aan de binnenkant van de voet van de kegel.

Stap 3:

Door het losdraaien van de dop aan het uiteinde van de kegel en daarna de kegel om te draaien, kan men het verzamelde drinkwater direct legen in een drinkflesje.

Het is ook zeer duurzaam, gemakkelijk mee te nemen, goedkoop te produceren, en low-tech genoeg dat het kan worden gebruikt, zelfs als er geen andere infrastructuur aanwezig is.

Een geweldig product wat mijn inziens heel wat mensen kan helpen.

Ook leuk om te lezen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.