Greenpeace start wereldwijde campagne tegen Mattel

Greenpeace is campagne begonnen tegen Mattel

Greenpeace is een wereldwijde campagne begonnen tegen Amerika’s grootste en iconische speelgoed bedrijf Mattel. Mattel is het bedrijf wat schepper is van het beroemde speelgoed Barbie. Uit een nieuw rapport van Greenpeace blijkt dat de verpakkingen zijn gemaakt van hout dat is verkregen uit bedreigde regenwouden in Indonesië.  Deze regenwouden bieden onderdak aan veel bedreigde diersoorten, waaronder tijgers en oerang-oetangs. De onderneming die hiervoor verantwoordelijk is, is Asia Pulp and Paper (APP).

Greenpeace startte de campagne met het uitrollen van een enorm spandoek op het hoofdkantoor van Mattel, waarop een afbeelding stond van een fronsende Ken, met de boodschap: “Barbie: it’s over. I don’t date girls that are into deforestation.”

De politie arresteerde enkele actievoerders, waaronder een vrouw die verkleed als Barbie een roze bulldozer bestuurde.

Ook benieuwd naar het filmpje wat is gemaakt voor de kick off van de campagne? Je kunt hem hier bekijken. Ik vind hem erg goed, wat vind jij ervan?

Wil je ook dat Mattel stopt  met het verwoesten van de bossen voor verpakkingen, ga dan naar de site van Greenpeace. Zij  hebben speciaal voor deze actie een site gemaakt waarin je rechtstreeks een mail kunt sturen naar de directeur van Mattel. Je hoeft alleen je naam en mailadres in te voeren. Kleine moeite toch?

Update: Barbie stopt met de verwoesting van regenwoud

Ook leuk om te lezen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.