Go Back
kipkerrie
Afdrukken

Vegetarische 'kip'kerrie

Een heerlijk recept waar je nooit genoeg van krijgt
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 340 gram vegetarische wokstukjes (is 2 pakjes Valess wokstukjes)
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 5 grote tomaten
  • 2 grote appels
  • 3 lepels rozijnen
  • 1 scheutjes ketjap
  • zout
  • peper
  • 250 ml kokosmelk of kookroom

Instructies

  • Zelf vind ik het handig om van tevoren alle ingrediënten die nodig zijn voor het recept alvast in stukjes te snijden en apart te houden in verschillende schaaltjes. Snijd de ui, tomaten en appels in blokjes. Pers de knoflook door een knoflookpers en snijd de champignons in schijfjes.
  • Verwarm de olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg daarna de wokblokjes toe en strooi hier 1 eetlepel kerrie over. Goed doorroeren en bakken totdat je ziet dat de kruiden volledig zijn opgenomen en de wokblokjes een krokant laagje hebben gekregen.
  • Voeg daarna de champignons toe en nog een eetlepel kerrie. Eventueel nog wat extra olijfolie als het helemaal droog bakt.
  • Voeg dan de tomaten, appels en rozijnen toe. Even doorroeren en ongeveer een kwartiertje laten pruttelen. Voeg ondertussen de kookroom, een scheutje ketjap en wat zout en peper toe. That's it!

Notities

Is je saus te dik dan kun je wat water toevoegen. Is je saus te dun dan kun je deze wat dikker maken door er wat allesbinder doorheen te mengen (let op, dit moet je wel eerst in een beker met wat koud water mengen, anders krijg je allemaal klontjes). Is mij nog nooit gebeurt hoor 😬.
Serveer deze vegetarische "kip"-kerrie met zilvervliesrijst. Eet smakelijk!