vertical-greenhouse

Zweedse stad straks volledig zelfvoorzienend door verticale kas

In de stad Linköping wordt binnenkort een enorme verticale kas gebouwd die bestaat uit een glazen gebouw van 17 verdiepingen. De kas zal dienen als een regenererende voedselbank die de stad zelfvoorzienend maakt.

Plantascraper is beter voor het milieu en voor de consument

De kas, die ook wel Plantascraper wordt genoemd, gebruikt een systeem om potten met groenten en planten te vervoeren op transportbanden. Deze worden in draaiende rondjes omhoog door het gebouw verplaatst voor een maximale blootstelling aan de zon. Het ontwerpbureau Plantagon denkt hiermee de productie van levensmiddelen minder kostbaar te maken voor het milieu en voor de consument. Het gebouw verbruikt minder energie dan een traditionele kas doordat er gebruik wordt gemaakt van restwarmte. Daarnaast zijn er geen milieukosten meer van transport over lange afstanden.

Ben je benieuwd naar het resultaat dan moet je nog even geduld hebben, de kas wordt eind 2013 geopend.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Goed initiatief, maar “volledig zelfvoorzienend” geldt naar ik aanneem op het gebied van groente en fruit neem ik aan. Voor volledige zelfvoorziening is er nog wel iets meer nodig………………….

  2. Het ziet er mij eerder verdacht commercieel uit. Zelfvoorziening? Een woord die de laatste tijd nogal graag wordt gebruikt om te kunnen verkopen. Zoals Light zogenaamd gezonder was, Zoals zonder suiker gebruit werd om te maskeren dat er giftige aspartaan in zat, Zoals met banaan en perzik eigenlijk wou zeggen extracten van banaan en perzikken, Zoals zonnecellen wellicht pas 20 jaar later weer een zoveelste gifbom als afval wanneer de zonnepaneel versleten is, en zoals dit wellicht dus ook weer wat te verbergen heeft. Het is jammer om te zeggen, maar als superrijken iets neerpoten, moet het opbrengen en gebruiken ze graag ragewoorden om hun ding te rechtvaardigen. En maskeren ze daarmee andere onheilszaken. .. Ik geloof er niet echt in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.