Over Ecowijs

Karin de Vries

Hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen op Ecowijs!

Ik ben Karin, moeder van 3 kinderen en getrouwd met Joeke-Remkus. Samen wonen we in het mooie Fryslân in Leeuwarden.

In 2010 is Ecowijs opgericht omdat ik me erg interesseer in gezondheid, duurzame oplossingen en alles wat daarmee te maken heeft. Er is zoveel te lezen en te leren op het gebied van al deze dingen en die wilde ik een plekje geven voor mezelf, een soort notitieboek zeg maar. En toen kwam het idee voor een blog. Want waarom alles verzamelen en niet anderen daarin mee laten delen die misschien ook op zoek zijn naar deze informatie. Zo is Ecowijs ontstaan.

Een beetje historie

In 2010 ben ik begonnen met een webwinkel in natuurlijke verzorgingsproducten (inmiddels verkocht). Reden hiervoor was dat ik zelf op zoek was naar deze producten omdat één van mijn kinderen erg gevoelig was voor van alles en nog wat en ik dat moeilijk kon vinden. Mijn zoektocht naar meer natuurlijke producten was een ware openbaring voor mij. Ik las over ingrediënten en wat die met ons lichaam doen, maar ook over ingrediënten in ons voedsel. Schrikbarend vind ik het soms als ik erover nadenk wat we allemaal binnen krijgen. En dat dat ook nog eens wordt goedgekeurd door organisaties die blijkbaar niet in de eerste plaats aan onze gezondheid denken maar aan wat het hun financieel kan opleveren.

Al de informatie die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen heeft er in geresulteerd dat wij als gezin vegetarisch zijn gaan eten, koken zonder pakjes en bewuster zijn gaan leven. Dat betekent niet dat ik nu alles goed doe hoor, dat zal ik zeker niet pretenderen. Ook ik koop wel ongezonde dingen en doe dingen die niet zo duurzaam zijn. We gaan wel eens met het vliegtuig op vakantie en de auto die voor de deur staat, ja, daar zou ik me qua duurzaamheid echt kapot voor moeten schamen.

Waar het mij om gaat is dat we ons bewuster zijn van wat we eten, gebruiken en hoe we beter met het milieu om kunnen gaan. Met de kleine dagelijkse dingen kun je echt al een verschil maken.

Samenwerken

Samenwerken? Dat kan! Ik werk graag samen met bedrijven die iets kunnen betekenen voor de lezers van Ecowijs. Denk hierbij aan een review, advertorial of een winactie. Je leest hier meer over samenwerkingen. Er is van alles mogelijk.