Gratis WiFi in Mexico City voor deponeren hondenpoep in afvalbak

Jeroen, poep aan je schoen! Overal ter wereld is het een vervelend probleem. Huisdier-eigenaren die de uitwerpselen van hun hond laten liggen waardoor je tijdens een fijne wandeling weer eens hondenpoep onder je schoen vindt. Volgens een Mexicaans internetbedrijf hebben zij de oplossing gevonden. Een uitvinding waarmee ze mensen willen inspireren om toch juist te handelen door de uitwerpselen in de bak te gooien.

Om de stadsparken schoon te houden bedacht internetbedrijf Terra een speciale afvalbak waarin huisdier-eigenaren in Mexico City worden beloond met gratis WiFi wanneer ze de uitwerpselen van hun huisdier oprapen en netjes in een deze afvalbak deponeren. Het is onderdeel van de campagne Poo WiFi.

Hoe werkt het?

Het concept is heel eenvoudig. Wanneer hond-eigenaren hun zakjes met de uitwerpselen in de speciale houder deponeren, wordt het een tijdelijke hotspot waarin gratis internet wordt aangeboden aan iedereen binnen bereik. Hoe meer hondenpoep er wordt gedeponeerd, hoe langer de verbinding duurt. De vraag die velen waarschijnlijk bezighoudt is hoe het apparaat het verschil ziet tussen ‘poep’ en iets anders. Om in ieder geval te voorkomen dat er stenen e.d. in de bak worden gegooid is er in beginsel een gastvrouw aanwezig die de boel in de gaten houdt en zakken uitdeelt, maar hoe dit in de toekomst opgelost gaat worden is niet duidelijk.

Hoe de Poo WiFi werkt kun je in onderstaand filmpje zien.

YouTube video

Ook leuk om te lezen!

Eén reactie op “Gratis WiFi in Mexico City voor deponeren hondenpoep in afvalbak”

  1. lizzie avatar
    lizzie

    en nou maar hopen dat niemand zijn poep in de afvalemmer gooit. Want Wifi is niet zo best voor onze gezondheid en Moeder Aarde. Iedereen die bewust gezond wil leven zou dat kunnen weten. lees deze folder maar eens: http://www.teslabel.be/PDF/Brochure_Wifi_Dect_zp_NL.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.