Kinderen verkopen eigen verbouwde groenten op school

Afgelopen vrijdagmiddag hielden de kinderen van School Alex uit Veenendaal een echte groentemarkt. De markt op het schoolplein was voor de ouders van de schoolgaande kinderen. De honderd procent biologische producten kwamen rechtstreeks uit de schooltuin. De kinderen hebben deze gezaaid, verzorgd en geoogst.

Kinderen leren over groente

De school brengt de natuur op deze manier dicht bij de kinderen. Ze leren op deze manier ook veel over groente. Aardappelen groeien niet aan een boom maar in de grond. Laat ze maar spitten in de aarde en ontdekken hoe het er in de praktijk aan toe gaat in de tuinbouw.

De kinderen ontpopten zich als echte marktkooplui die enthousiast hun producten aan de ouders verkochten. Tomaten, bieten, andijvie, sla, boontjes, peultjes maar ook een vergeten groente zoals de palmkool. Ook werden er verschillende bossen bloemen verkocht en zonnebloempitten uit de drie meter hoge zonnebloemen.

Het onderwijs op SchoolAlex gaat uit van een rijke leeromgeving waarin de talenten van de kinderen optimaal aangeboord en ontwikkeld worden. De leerlingen worden uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan om zo de natuur om hen heen beter te leren begrijpen.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het verder ontwikkelen van het natuuronderwijs op de school.

 

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.