Lipton vervangt suiker in Ice Tea gedeeltelijk door stevia

Stevia is eindelijk toegestaan in de EU. Je zult de komende tijd vast meer grote bedrijven zien die stevia in hun producten gaan verwerken ter vervanging van suiker. Lipton doet hier aan mee.Ā  Ze hebben besloten om 30% van de suiker in de Lipton Ice Tea Greenproducten te vervangen door stevia. Een goede zet, want steeds meer consumenten zijn op zoek naar producten met minder suiker. Aangezien de suikervervanger aspartaam niet bepaald verantwoord is, lijkt dit natuurlijke alternatief de perfecte keuze.

Producten met stevia nog lekkerder

Toen stevia eindelijk werd goedgekeurd door de Europese Unie om te gebruiken in voeding en dranken, zijn de thee-experts aan de slag gegaan met het vernieuwde product en het creƫren van het design. Volgens Sabrina Hugen, marketingmanager van Lipton zijn ze er niet alleen in geslaagd het caloriegehalte te reduceren. Volgens haar hebben de consumenten ook aangegeven dat de producten nog lekkerder en verfrissender zijn geworden.

De varianten thee met stevia zijn:

 • Lipton Ice Tea Green Pure
 • Green Lemon
 • Green Orange Passion

Wat mij betreft hadden ze alle suiker in de pakken wel mogen vervangen door stevia, maar het is in ieder geval een goed begin?

Ken jij nog meer producten waarin stevia is verwerkt? We horen het graag van je.

Ook leuk om te lezen!

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. De LIPTON Ice Tea Green tea is ook meteen 30% smeriger geworden. Werkelijk, wat een misser. Hebben ze hiermee dezelfde fout gemaakt als Coca Cola toen zij de receptuur wat hadden aangepast? Dat was Ć©Ć©n van de grootste marketingmissers van de vorige eeuw. Doet LIPTON het nu dunnetjes over?

  1. De meeste mensen zijn aan al die smerige ,kankerverwekkende zoetstoffen en smaakmakers gewend geraakt, als er eindelijk een natuuurlijke zoetstof op de markt wordt gebracht, is het gewoon even wennen!
   SUIKER behoort tot de top van ernstige ZIEKMAKERS!!!

 2. Sedert een aantal maanden gebruik ik een amerikaans product op basis van Stevia die ontwikkeld werd om mensen met een te hoog cholesterol gehalte en diabetici te helpen… Het heeft een zeeeeer interessante bijwerking, je vermagerd ervan (ondertussen 8 kilo) mijn cholesterol is met 1/5de gedaald op een paar maand tijd en mijn suiker over een lange periode is zo goed als perfect. Zonder eigenlijk iets speciaals te veranderen aan mijn gewoontes.

 3. Stevig heeft gewoon een vieze smaak, een paar jaar geleden zag je op Schiphol overal Stevia in plaats van de gebruikelijke zoetstoffen. Mensen vonden het kennelijk zo vies dat niet veel later Stevia overal op Schiphol verdwenen was. Nu zie ik in Colombia opeens overal Stevia. Heeft de fabrikant dit product voor een afbraakprijs daar gedumpt? Echt met gewone zoetstoffen is niets mis, daar is genoeg onderzoek naar gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.