Weten waar je vlees vandaan komt? Koop je eigen koe!

Vlees heeft de laatste tijd veel negatieve aandacht gekregen in de media. Paardenvlees wat werd verkocht als rundvlees, vlees wat volzit met bacteriën en antibiotica. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die jaarlijk ongeveer tweeduizend vleesmonsters neemt, zegt zelfs dat het in twintig procent van de gevallen foute boel is.

De consument heeft dan ook steeds minder vertrouwen in de herkomst van het vlees en stapt daarom tegenwoordig sneller naar een biologische slager dan naar de supermarkt. De slager kan je vaak precies vertellen waar het vlees vandaan komt, en bij biologisch vlees krijgen de dieren alleen dat voedsel toegediend wat zij ook in de natuur zouden eten. Dus geen antibiotica, groeihormonen en genetisch gemanipuleerde gewassen.

Koop een koe

Deze website kwam ik toevallig tegen, en voor diegenen die graag een eerlijk stukje vlees willen eten maar niet een biologische slager in de buurt (of online) kunnen vinden is het wellicht een uitkomst. Via de website van KOOP EEN KOE kun je een deel van een koe kopen. Wanneer deze volledig is verkocht wordt de koe geslacht en krijg je het in de vorm van een pakket thuis gestuurd. Hierin zit alles van de koe, dus van worst tot biefstuk. De koeien die hier worden verkocht eten een mix van onbemest gras en kruiden en worden bijgevoederd met tarwe. Bij de slacht wordt er gewerkt met veel respect voor het dier en het vak.

Uiteraard zou elk dier wat wordt geslacht met respect behandeld moeten worden. Helaas gebeurt dit niet overal zoals documentaires als earthlings.com laten zien. Deze overtuigende film gaat over het lijden wat dieren moeten doormaken voor ons voedsel, medisch onderzoek en voor entertainment. Ben je een echte vleeseter dan ben je bij deze gewaarschuwd, de film heeft niet voor niets de bijnaam ‘the Vegan maker’ gekregen.

Ook leuk om te lezen!

4 reacties op “Weten waar je vlees vandaan komt? Koop je eigen koe!”

 1. Hans avatar
  Hans

  Is dat Tarwe-bijvoer van het soort waar in het boek DE BROODBUIK (léés dat boek ! ) over wordt geschreven?
  Dat zwaar genetisch gemanipuleerde tarwesoort dat vroeger in de natuurlijke staat… 120 cm hoog was , je weet wel, van die wuivende korenvelden…en nu 50cm hoog en met méér opbrengst en waar je allerlei allergische reacties van krijgt zonder dat je in de gaten hebt waar al die vervelende klachten nu vandaan komen…
  Krijgen die koeien díe tarwe…???
  Dat gras en kruiden vind ik helemaal TOP.
  Trouwens, 3x per week een half onsje vlees…. is genoeg voor dát waar we eigenlijk voor eten, ONZE GEZONDHEID !!!
  Dat eten om ‘ ‘t lekker’…. dat heeft deze wereld zo verziekt!
  én de mens, kijk maar naar; DE WELVAARSTSZIEKTENSTATISTIEKEN … daaraan kun je aflezen welke kwaliteit de mensen tot zich nemen, want het is en het blijft; JE (ver)WORDT WAT JE EET!

 2. Hans avatar
  Hans

  moet natuurlijk welvaarts-ziektenstatistieken zijn…

 3. Agatha avatar
  Agatha

  Voor de noordelijke bewuste vleeseters is er een uitstekend adres voor goed rundvlees. Neem een kijkje op de website van zorgboerderijdeiik.nl. De boerderij is vlakbij Dokkum.

 4. Merle avatar
  Merle

  Op dit moment kun je ook duurzaam vlees van echte raskoeien bestellen via de website van http://www.sameneenkoekopen.nl . Ik heb zojuist een pakket met duurzaam en mager vlees via de post binnen gekregen. Ze verpakken het vlees in een milieu vriendelijke koel verpakking. Mooi initiatief een echte aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.