Vlees heeft de laatste tijd veel negatieve aandacht gekregen in de media. Paardenvlees wat werd verkocht als rundvlees, vlees wat volzit met bacteriën en antibiotica. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die jaarlijk ongeveer tweeduizend vleesmonsters neemt, zegt zelfs dat het in twintig procent van de gevallen foute boel is.
De consument heeft dan ook steeds minder vertrouwen in de herkomst van het vlees en stapt daarom tegenwoordig sneller naar een biologische slager dan naar de supermarkt. De slager kan je vaak precies vertellen waar het vlees vandaan komt, en bij biologisch vlees krijgen de dieren alleen dat voedsel toegediend wat zij ook in de natuur zouden eten. Dus geen antibiotica, groeihormonen en genetisch gemanipuleerde gewassen.
Koop een koe
Deze website kwam ik toevallig tegen, en voor diegenen die graag een eerlijk stukje vlees willen eten maar niet een biologische slager in de buurt (of online) kunnen vinden is het wellicht een uitkomst. Via de website van KOOP EEN KOE kun je een deel van een koe kopen. Wanneer deze volledig is verkocht wordt de koe geslacht en krijg je het in de vorm van een pakket thuis gestuurd. Hierin zit alles van de koe, dus van worst tot biefstuk. De koeien die hier worden verkocht eten een mix van onbemest gras en kruiden en worden bijgevoederd met tarwe. Bij de slacht wordt er gewerkt met veel respect voor het dier en het vak.
Uiteraard zou elk dier wat wordt geslacht met respect behandeld moeten worden. Helaas gebeurt dit niet overal zoals documentaires als earthlings.com laten zien. Deze overtuigende film gaat over het lijden wat dieren moeten doormaken voor ons voedsel, medisch onderzoek en voor entertainment. Ben je een echte vleeseter dan ben je bij deze gewaarschuwd, de film heeft niet voor niets de bijnaam ‘the Vegan maker’ gekregen.
Geef een reactie