Een bewustmakende documentaire over klimaatverandering, Before the Flood

We hebben allemaal wel van klimaatverandering gehoord, maar voor veel mensen is het toch wat een ver van mijn bed show. Misschien zijn we er nog niet zo bewust mee bezig omdat we de gevolgen zelf nog niet ondervinden, niet in ons dagelijks leven in ieder geval. Before the Flood is een bewustmakende documentaire die daarom iedereen eigenlijk moet zien.

Waar gaat Before the Flood over

In Before the Flood kun je zien wat de verwoestende gevolgen zijn van klimaatverandering en wat we hier tegen kunnen doen. Ik vond het erg leerzaam en je begrijpt na het zien dat er echt iets moet veranderen. Op mij heeft het in ieder geval enorme indruk gemaakt.

Leonardo DiCaprio ging naar 5 continenten en naar het Noordpoolgebied om de gevolgen van klimaatverandering te documenteren. Hij hoopt dat mensen door het zien van deze documentaire begrijpen dat het hoog tijd is om nu problemen op te lossen. DiCaprio gaat op expedities en spreekt met wetenschappers. Daarnaast hij laat de dramatische veranderingen zien die wereldwijd plaatsvinden.

Volgens DiCaprio moet er meer worden geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Ook moeten we stoppen om tijd te verspillen aan politieke leiders en machthebbers die niet geloven in de moderne wetenschap. Dat is namelijk de groep mensen die feitelijk worden afgekocht door lobbyisten en oliemaatschappijen.

YouTube video

Heb jij Before The Flood al gezien en wat vond je ervan? Ik ben ook benieuwd of je dingen anders gaat doen na het zien van deze documentaire.

Dit is wat mij betreft echt zo’n documentaire die opgenomen mag worden in het lespakket op school. Tot dat gebeurt zou ik zeggen, kijk hem samen met je kinderen. Voor hun is het zeker interessant. Op zoek naar wat ‘lichtere’ bewustmakende filmpjes voor kinderen, kijk dan eens naar de kindvriendelijke bewustmakende filmpjes van Annie Leonard, wel bekend van de “Story of Stuff” en “The Story of Bottled Water”.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.