Europa’s grootste groene muur staat in Londen

In januari is op de buitenkant van het Mint Hotel in Londen een levende groene muur aangebracht. Deze strekt zich uit van de tweede tot de elfde verdieping. Het is de nieuwste, grootste groene muur van Europa.  Hij is gesitueerd in één van de meest historische plekken van Londen vlakbij de Tower of London.

De groene muur bestaat uit veertig verschillende soorten planten

Door een specialist op het gebied van groene muren zijn er veertig verschillende soorten groenblijvende planten geselecteerd. Er is natuurlijk rekening gehouden met zon en schaduw. Aan de zuidkant van het gebouw worden andere planten gebruikt dan aan de noordkant. Voor in de schaduw aan de noordzijde zijn o.a. varens gebruikt. Ook zijn Liriope Muscari, Vinca Minor, Heuchera en bollen zoals sneeuwklokjes gebruikt zodat er verschillende kleuren zijn in de afwisselende seizoenen.

De muur is opgebouwd uit 4.100 planten. Voordat ze werden bevestigd aan het gebouw, stonden ze eerst 6 maanden lang in de echte bodem. In de muur is een automatisch irrigatiesysteem ingebouwd die een combinatie levert van water en vloeibare meststof om de planten gezond te houden. Wanneer er iets misgaat met het irrigatiesysteem wordt er automatisch een SMS bericht  naar het landschap bedrijf verzonden zodat deze actie kan ondernemen voordat er schade wordt geleden. Ook is er een groen dak bovenop het hotel wat een combinatie is van sedum en wilde bloemen.

Vanuit de receptie van het hotel kun je door het glas heen de groene muur zien.

mint-hotel-lobby-greenwall

Interesse in een groene muur?

Lijkt het je ook wel wat om een groene muur (verticale tuin) op je woning te bevestigen, of wil je graag een groen dak, dan kun je eens kijken op de site van het Nederlandse bedrijf Groendak. Zij zijn gespecialiseerd in beplanting op daken kunnen je hier meer informatie over geven.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.