Gebruik jij al herbruikbare zakjes voor groente en fruit?

re-sack-netje

Supermarkten geven vanwege het milieu al geen gratis plastic tassen meer weg, maar hoe zit het met die miljoenen plastic zakjes die nog elke dag worden gebruikt om groente en fruit in te vervoeren? Het wordt tijd dat ook daar een andere oplossing voor wordt gevonden. Sjoerd van der Helm, de oprichter van Made Sustained heeft hier goed op ingespeeld. Hij introduceert Re-Sack, een herbruikbaar groente & fruit netje van biologisch katoen.

Re-Sack is er in drie verschillende varianten

  1. De grootste variant is Re-Sack Net. Deze heeft een een grootte 38cm hoog bij 30cm breed en is perfect om al je groente & fruit in mee te nemen.
  2. Re-Sack Small Re-Sack Small is een kleinere versie van de Re-Sack Net en is 19cm hoog bij 16cm breed. De Re-Sack Small kun je gebruiken om noten of kleinere vruchten in mee te nemen.
  3. En dan is er nog de Re-Sack Voile is 38cm hoog bij 28cm breed. Het grote verschil met de Re- Sack Net is dat er niks tussen de gaatjes kan vallen.

Waar kan ik Re-Sack kopen?

De Re-Sack producten kun je op dit moment kopen bij gespecialiseerde duurzame winkels, en online bij Ecomondo en Babongo, maar ook in de webshop van Re-Sack zelf. Het zou natuurlijk mooi zijn als ze binnenkort ook aangeboden worden in de supermarkt.

Ervaringen met Re-Sack

Mijn ervaringen met de Re-Sack zijn zeer positief. De Re-Sack Net en de Voile gebruikt ik het meest omdat deze groot genoeg zijn voor meerdere soorten fruit en groente. Bij de kassa werd ik eerst wel wat vreemd aangekeken. Het was de cassière niet duidelijk of het om een nieuw product ging of dat ik het zelf had meegenomen. Ik hoop dat daar snel verandering in komt, en dat het straks een gewoonte wordt.

Klein nadeel is dat de sticker waar de prijs op komt te staan niet blijft plakken op de netjes. Maar dit kun je makkelijk oplossen door de sticker op een ander product te plakken. Wat ik ook een voordeel vind, is dat je de producten bij thuiskomst  in de netjes kunt laten zitten, mocht je dit willen. In tegenstelling tot plastic zakjes gaat het niet broeien doordat er gaatjes in de netjes zitten. Je groente blijft dus ook nog eens langer goed en al helemaal als je je groente en fruit op de juiste plek bewaard.

Re-Sack netjes vies geworden? Geen probleem, je kunt ze gewoon op een lage temperatuur wassen in de wasmachine en dan laten drogen.

Conclusie: Ik ben erg tevreden met Re-Sack en vooral blij dat ik nu eindelijk een alternatief heb gevonden voor de plastic zakjes waar ik me steeds schuldig over voelde. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Re-Sac

Ook leuk om te lezen!

E√©n reactie op “Gebruik jij al herbruikbare zakjes voor groente en fruit?”

  1. […] Herbruikbare netjes vind je bij Ecowijs. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.