Iron Roots komt met een alternatief voor plastic sportkleding

Wist jij dat meer dan 90% van alle sportkleding die we dragen gemaakt is van een soort plastic? Het wordt veelal gemaakt van polyester of nylon. Elke keer wanneer je sportkleding wast van dit materiaal dan komen er microplastics vrij (hele kleine stukjes plastic). Die stukjes komen via het riool uiteindelijk weer terecht in de oceaan en dit draagt weer bij aan de plastic soep. Wat een goed nieuws dan ook dat Iron Roots komt met een alternatief voor plastic sportkleding.

Dat er de laatste tijd veel aandacht wordt gegeven aan microplastics zal geen nieuws zijn. Er wordt naarstig gezocht naar een oplossing om te voorkomen dat deze microvezels in het water terechtkomen. Zo zijn er zijn speciale wasmachine-filters te koop die ervoor zouden moeten zorgen dat de plastic deeltjes daarin worden opgeslagen. En ook zijn er speciale waszakken te krijgen die de microvezels tijdens het wassen opvangen. Dit zijn natuurlijk goede initiatieven, maar waarom het niet bij de bron aanpakken zoals Iron Roots doet.

Alternatief voor plastic sportkleding
Oprichters Erik de Groot, Stefan Boerkamp en Ashkan Hashemzadeh

Stoffen van hennep en eucalyptus

De oprichters van Iron Roots denken de oplossing te hebben gevonden. Een alternatief voor plastic sportkleding. Eerlijk geproduceerde sportkleding die gemaakt is van hennep en andere natuurlijke materialen zoals eucalyptus. Deze stoffen laten geen microvezels achter. Dit is niet alleen beter voor het leven in de zee maar het reduceert ook nog eens 60% CO2 t.o.v. polyester sportkleding. Daarnaast hoef je de sportkleding minder vaak te wassen doordat het antibacteriële eigenschappen heeft en dat maakt het ook nog eens comfortabeler om in te sporten.

“Wij geloven in een kledingindustrie waar geen plastic meer gebruikt wordt als grondstof”

Eerlijk geproduceerde sportkleding

De sportkleding moet er volgens de oprichters van Iron Roots goed uitzien en daarnaast moet het op een eerlijke manier worden geproduceerd. Ze controleren dan ook of de fabrieken en de stoffen die ze gebruiken de juiste certificaten hebben.

Op dit moment kun je de sportkleding van Iron Roots kopen in hun webshop of bij twee verkooppunten in Bussum en Amersfoort. Wat ze uiteraard het liefste willen is verkooppunten in heel Nederland. Om dit voor elkaar te krijgen en hun impact te vergroten zijn ze een crowdfunding gestart.

Wil jij hieraan bijdragen dan kan dat natuurlijk 😊. Je kunt de campagne vinden op CrowdAboutNow.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.