Veilig spelen met verantwoord plastic speelgoed

Wil je veilig speelgoed voor je kinderen kopen maar ook wel eens iets anders dan duurzame producten die gemaakt zijn van hout? Eindelijk is er speelgoed wat gemaakt is van plastic maar toch ecologisch verantwoord. Dus veilig voor je kind en ook nog eens milieuvriendelijk.

Weekmakers in plastic

In veel plastic speelgoed is PVC verwerkt. Omdat veel kinderen op speelgoed sabbelen komen er weekmakers vrij, en deze kunnen worden opgenomen in het lichaam. Je kunt je voorstellen dat dit niet bepaald gezond is en dat dit voor (ernstige) verstoringen kan leiden. Veel mensen kiezen dan ook voor speelgoed waarin deze chemicaliën niet zijn verwerkt en dan kom je al snel uit bij houten speelgoed.

Toch is het soms moeilijk om de verleiding te weerstaan. Leuke gekleurde plastic poppetjes, auto’s, paarden en serviesjes, de kinderen vinden het allemaal even mooi. En ondanks dat wij liever voor duurzaam gaan, hebben ook wij speelgoed in huis wat waarschijnlijk niet helemaal aan de normen voldoet. Goed nieuws dan ook dat er eindelijk plastic speelgoed is te krijgen wat wel veilig is.

Veilig plastic speelgoed van gerecyclede flessen

Het vrolijk gekleurde speelgoed van Green Toys is gemaakt van gerecyclede plastic flessen melk. De flessen worden door een recyclingbedrijf verwerkt en het materiaal wat wordt gebruikt voor het speelgoed wordt beschouwd als één van de meest veilige en schone plastics die er zijn. Het speelgoed bevat geen traceerbare hoeveelheden Ftalaten of BPA.

Verpakking

Het speelgoed is erg milieuvriendelijk, maar ook aan de verpakking is gedacht. Alle Green Toys producten worden verpakt in gerecycled golfkartonnen dozen zonder plastic of cellofaan en zijn 100% recyclebaar.

Je kunt de Green Toys producten vinden bij o.a. webwinkel Kleine Zebra,  Kudzu en Green Jump.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.