Grote inzamelingsactie voor het recyclen van pennen

Vandaag zijn de scholen in Noord Nederland weer begonnen. Een mooi begin van het schooljaar om met iets te starten waarmee je milieubewust bezig bent en waarmee je ook nog eens je school of een goed doel kunt helpen.

Inzamelen van pennen op scholen en bedrijven

Via een artikel van ecomama kwam ik in contact met een medewerker van Terracycle, een Amerikaans bedrijf, dat in samenwerking met Bic een programma is gestart voor het inzamelen en recyclen van schrijfwaren in Nederland. Zij zijn op zoek naar mensen die willen helpen pennen in te zamelen op scholen en bedrijven en dit initiatief kan ik alleen maar aanmoedigen.

Alle schrijfwaren die worden ingezameld worden gerecycled waarna er nieuwe producten van worden gemaakt zoals penhouders, prullenbakken en gieters. Het programma is vooral gericht op scholen, bedrijven en universiteiten omdat hier veel schrijfwaren worden gebruikt. Het geld wat wordt ingezameld kan worden gebruikt voor educatieve projecten of een ander goed doel van je eigen keuze. Voor elke pen die wordt ingeleverd wordt  2 cent overgemaakt aan de school of het goede doel.

Wat doet TerraCycle nog meer

TerraCycle is een bedrijf dat is gespecialiseerd  in het organiseren van inzamelingsacties van afvalstromen die moeilijk te recyclen zijn. Je kunt hierbij denken aan pampers, chipszakjes en kauwgom. Ze zijn al in 16 landen actief en er worden al meer dan 60 verschillende soorten afval ingezameld. Nu is Nederland aan de beurt met het recyclen van pennen, iets wat hier nog niet eerder heeft plaatsgevonden. Scholen en bedrijven kunnen volledig gratis aan de inzameling meedoen.

Meedoen is heel makkelijk:

 1. Je maakt een account aan op de website www.terracycle.nl en meld je aan voor de Schrijfwaren Brigade.
 2. Je zet een doos of container op een goede plek waar iedereen voorbij loopt en zijn of haar oude pennen in stopt.
 3. Zodra de doos/dozen vol zijn, vraag je via de website een gratis verzendlabel aan en stuurt de pennen naar TerraCycle op.
 4. Zodra je een mooi bedrag verzameld hebt, doneer je dit naar een goed doel/doelen van jouw eigen keuze!
terracycle-how-it-works

Meer informatie over de inzamelingsactie vind je op de site van Terra Cycle.

Ik ben na het lezen over het project erg enthousiast geworden en ik ga het op de school van mijn kinderen zeker voorleggen, zodat ook daar een doos kan worden neergezet. Kleine moeite toch? Wie doet er met me mee?

Ook leuk om te lezen!

3 reacties op “Grote inzamelingsactie voor het recyclen van pennen”

 1. Eytan Boosman avatar

  Goed nieuws: we hebben inmiddels al meer dan 200.000 pennen een nieuwe kans gegeven. Op naar de 300.000!

 2. M. avatar
  M.

  Heeft deze actie ook een einddatum?

 3. bschnellen@gmail.com avatar
  bschnellen@gmail.com

  Kun je als particulier ook meedoen? Ik heb een aantal pennen met logo’s van verschillende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.