Tandpasta tabletten vervangen tube tandpasta

Vorige week zag in in de Lush winkel in Amsterdam voor het eerst de Toothy Tabs. Ik had er nog nooit van gehoord, tandpasta tabletten, maar wat een uitvinding. De tandpasta tabletten zijn zonder conserveringsmiddelen, verpakt in een doosje wat gerecycled kan worden en dragen het Fair Trade keurmerk. In eerste instantie leek het me niks, op een tabletje kauwen en dan pas poetsen, maar dat zal vast een kwestie van wennen zijn.

Fotocredit: Sarah Chai

Het ecologische merk Lush heeft de tandpasta tabletten ontwikkeld nadat er uit cijfers bleek dat er jaarlijks gigantische hoeveelheden tubes tandpasta worden weggegooid. Vaak zijn de tubes nog niet eens leeg wat natuurlijk zonde is. Maar de belangrijkste reden is de toenemende plastic vervuiling.

De tandpasta tabletten zijn verkrijgbaar in zes verschillende smaken. De nieuwe smaak ‘Atomic Toothy Tabs’ , die overigens nog niet verkrijgbaar is, klinkt zo lekker dat je je bijna afvraagt of het hier wel over tandpasta gaat. De smaak is  met koffie, kardamom, gember en kruidnagel 😋.

Een doosje met 40 Toothy Tabs kost €3,75 . Ook online te koop via de website van Lush.

Zelf heb ik de tandpasta tabletten nog niet uitgeprobeerd. Wie wel? En welke smaak is je favoriet?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.