Help mee de plastic soep in de zee te verminderen

Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen maar ook in verzorgingsproducten zijn plastic deeltjes verwerkt. Wanneer je dus onder de douche deze producten gebruikt of wanneer je ze afspoelt boven de wastafel komen deze plastic deeltjes (microplastics) uiteindelijk terecht in de zee. En dat vergroot de plastic soep.

Vroeger werden er in deze producten gewoon zand, zout of anijszaadjes gebruikt. Veel milieuvriendelijker natuurlijk en zeg nou zelf, wat smeer je liever op je lichaam?

Stichting De Noordzee heeft, door het groeiende probleem van plastic in de zee, de producenten van deze producten gevraagd of ze met een milieuvriendelijker alternatief kunnen komen. Plastic in de zee is niet goed voor de dieren die erin leven en uiteindelijk ook niet voor ons.

Hoe weet ik in welke producten plastic zit?

Wil je controleren of in jouw producten ook plastic is gebruikt, kijk dan eens op het etiket van je verzorgingsproducten en kijk of er één van de volgende ingrediënten in zit: Polyethylene (PE), Polypropylene (PP) en Polyethylene terephtalate (PET).

Welke producten heb jij in je badkamer staan die plastic bevatten?

Ook leuk om te lezen!

Eén reactie op “Help mee de plastic soep in de zee te verminderen”

  1. Trudie Ijff avatar

    Ik ruim altijd troep op van anderen in de natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.