Vroege puberteit door chemische stoffen en hormonen

Onderzoek heeft uitgewezen dat het teveel aan hormonen (wat we binnenkrijgen door het eten van o.a. vlees) en de chemische stoffen in o.a. cosmetica, bijdragen aan een vroegere puberteit.

Het filmpje wat je via deze link kunt bekijken  is zeker de moeite waard. Dr. Oz en zijn experts geven praktische tips die we kunnen gebruiken om onze dochters te beschermen.

Hoe bescherm ik mijn kind tegen effecten vroege puberteit

Om je kind te beschermen tegen de effecten van vroege puberteit kun je de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Maak nooit voedsel wat verpakt is in plastic warm in de magnetron.
  • Serveer hormoon-vrij of biologisch vlees en zuivelproducten.
  • Gebruik roestvrij stalen flessen voor water in plaats van plastic waterflesjes.
  • Kies zoveel mogelijk natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging of in ieder geval producten met minder chemicali√ęn. Wanneer het niet echt nodig is, sla het dan compleet over.

Zelf kopen we voor zover mogelijk alleen biologisch vlees en eten we zoveel mogelijk vegetarisch. De magnetron wordt al jaren niet meer gebruikt en we gebruiken allemaal natuurlijke verzorgingsproducten. Ook zoveel mogelijk natuurlijke schoonmaakmiddelen want met kinderen in de buurt wil je gewoon geen risico nemen. Wat me opvalt is dat veel kinderen al op heel vroege leeftijd beginnen met het spuiten van deodorant. Bij mijn dochter in de klas (ze is 10) zijn al veel kinderen die al deodorant gebruiken terwijl dit nog helemaal niet nodig is. Dit is juist √©√©n van die producten waar je het liefst zo laat mogelijk mee wilt beginnen omdat in de meeste deo’s chemicali√ęn zitten die je echt wilt vermijden. Wil je toch een deodorant aan je kind meegeven zoek dan een natuurlijke variant of een deo zonder aluminiumchloride.

Wanneer je een plastic fles of beker wilt vervangen door een roestvrijstalen beker om je kind mee te geven naar school, dan kun je deze o.a. kopen bij Greenjump. Deze mooie webshop verkoopt meerdere maten roestvrijstalen bekers van Klean Kanteen in leuke kleuren.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.