Winactie + Interview met Dewi van Lekker in een potje

interview lekker in een potje

Update: de winactie is gesloten.

Ken jij de deodorant van Lekker in een potje al? Het is een natuurlijke, smeerbare deodorant. Wellicht heb je ze al eens zien liggen in de schappen bij de Albert Heijn.

In 2014 is Lekker in een potje opgericht door Dewi van de Waeter vanuit het ideaal om natuurlijke cosmetica de norm te maken. Ze begon aan de keukentafel met een lijn van scrubs, bodybutters en voetenbadjes. Nadat ze een pitch had gewonnen bij de Albert Heijn is ze verder gegaan met het best lopende product, de deodorant.

Vorige week plaatste ik een review van de deodorant van Lekker in een potje en zoals je hebt kunnen lezen ben ik er super tevreden mee. Ik stuurde om die reden een mailtje naar Lekker in een potje waarin ik ook nog wat vragen stelde aan Dewi, de oprichtster.

interview lekker in een potje

Interview met Dewi van de Waeter, oprichtster van Lekker in een potje

Wanneer en hoe ontstond het idee om zelf te beginnen met een natuurlijke cosmeticalijn?

Zo’n 5,5 jaar geleden toen ik erachter kwam dat dierlijke ingrediënten in cosmetica de norm bleken te zijn. Ik was al sinds mijn achtste vegetariër maar dit was nieuw voor mij en ik vond het echt héél stom. Ik maakte het eerst voor mezelf, maar met het idee dat ik vast niet de enige was die hier blij van werd, heb ik er een bedrijf van gemaakt.

Hoe lang ben je bezig geweest met testen voordat je tot deze deodorant kwam?

Ik heb een paar jaar geleden een basis-recept deodorant verkocht, deze werkte net zo goed maar had echt wat beginnersfouten: hard in de winter en vloeibaar in de zomer (de DIY’er herkent dit waarschijnlijk). Prima als je het alleen voor vrienden maakt maar als bedrijf kom je daar niet meer mee weg. Ik heb wekenlang getest om met plantaardige ingrediënten dezelfde werking te krijgen, maar wel met wisselende temperaturen stabiel en altijd lekker romig. Dat is gelukt met shea boter en raapzaadwas.

Lekker in een potje richt zich nu puur op de deodorant. Komen hier in de toekomst nog andere producten bij?

Wij zijn jaren terug gestart met een complete lijn, van voetenbadjes tot haarmaskers en lipscrubs. Omdat we ineens erg moesten opschalen hebben we voor onze best-seller de deodorant gekozen. Uiteindelijk willen we meer producten gaan aanbieden. We stoeien nog met een bakingsoda-vrije deodorant (tot nu toe werken ze allemaal niet zo goed als gewoon mét baking soda), nieuwe geuren maar ook hele andere basis verzorgingsproducten wil ik gaan maken.

Welke geur is het populairst en welke vind je zelf het lekkerst?

De hardloper is de pepermunt en rozemarijn, ik gebruik ze alledrie afwisselend. Pepermunt en rozemarijn gebruik ik het liefst als ik ga sporten.

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd of je al je verzorgingsproducten die je zelf gebruikt zelf maakt of dat je deze koopt?

Beide! Ik maak zelf deodorant, crémes, haarmasker, scrubs, lippenbalsems etc. Maar mijn zeep koop ik bij andere leuke ondernemers, en mijn tandpasta is gewoon uit de winkel.

Wat is het leukste compliment dat je tot nu toe hebt gekregen over de deodorant?

Het leukst vind ik het als iemand die erg sceptisch is en het hele concept eigenlijk onzin vindt (smeren?! vegan?!) en dan gewoon door de goede werking alsnog een loyale gebruiker wordt.

Hoe ziet Lekker in een potje er over 10 jaar uit in jouw ideaalbeeld

Wij zijn achter de schermen met 3 (voor ons dan) belangrijke dingen bezig, internationaal stappen maken, een rebrand en nieuwe producten ontwikkelen. Allemaal tegelijk, dus ik heb echt zin in de toekomst van lekkerineenpotje.


Dank je wel Dewi, ik ben erg benieuwd naar de nieuwe producten. Ik hoop dat ze snel op de markt komen!

Wil jij Lekker in een potje ook proberen? Je kunt de potjes kopen bij de meeste Albert Heijn winkels, bij bol.com en inmiddels ook op andere plekken. Een volledig overzicht van verkooppunten vind je op de site van Lekker in een potje.

Winactie

Van Lekker in een potje mag ik een setje van 3 deodorants weggeven. Zo kun je ze allemaal een keer uitproberen. Wil jij kans maken op de deodorant? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Maandag 24 juni maak ik de winnaar bekend. Doe je mee?

Update: De winactie is gesloten voor deelname. De winnaar is bekend en zij heeft een e-mail ontvangen. Gefeliciteerd!

Ook leuk om te lezen!

16 reacties op “Winactie + Interview met Dewi van Lekker in een potje”

 1. Femke avatar
  Femke

  Probeer het erg graag uit. Sinds ik bepaalde medicijnen gebruik vind ik mezelf snel ruiken ondanks mn deodorant. Heb nu verschillende merken geprobeerd maar deze nog niet.

 2. Dineke Wiersema avatar
  Dineke Wiersema

  Ik ben heel erg benieuwd. Zou het graag willen testen!

 3. Mihaela avatar
  Mihaela

  Ik zou heel graag de deo van lekker in een potje willen proberen. Ik volg Dewi al een tijdje op Facebook, de producten die ze maakt lijken mij enorm interessant! Ik ben erg benieuwd naar deze deo’s.

 4. Odette avatar
  Odette

  Hallo,

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze deo’s. Ik reageer op veel merken deo’s, dus wil deze graag eens proberen. Ik heb bij ons bij de AH gekeken, maar helaas verkopen zij deze niet 🙈, dus hoop graag door deze aktie te winnen ze te kunnen uittesten 😉

 5. Monique Meeuwsen avatar
  Monique Meeuwsen

  Wil ze graag proberen, vooral voor bij het sporten!

 6. Lilian avatar
  Lilian

  Hier testen we graag met z’n 3e, moeder en 2 kinderen! Dus dit winnen zou super zijn!! Mijn kinderen zijn nog jong maar kunnen een deo toch al met regelmaat gebruiken, en ik ga ze natuurlijk geen chemische rommel laten smeren. Dus Lekkerineenpotje is een uitkomst!

 7. Anna avatar
  Anna

  Ik ben sinds kort vegan en ben dan ook super benieuwd naar deze deodorant. Leuke merknaam ook!

 8. Malou avatar
  Malou

  Super leuk, ik zou het graag uitproberen 🙂

 9. Riekie Bos avatar
  Riekie Bos

  ik zou dat setje van 3 deodorants graag eens proberen!
  Ik probeer zo groen en bewust mogelijk te leven, dus zo’n lekker potje past vast goed bij mij.
  XOXO
  Riekie

 10. Pleuni avatar
  Pleuni

  Leuk interview. Moet het toch maar eens proberen. Lijkt mij wel gezonder om te gebruiken.

 11. Marian Zw avatar
  Marian Zw

  Ik doe heel graag mee, maak graag kennis met deze deo. Al veel verschillende gebruikt, maar meestal krijg ik toch irritatie. Nu gebruik ik dus vaak niks…..

 12. Mieke avatar
  Mieke

  Leuk interview. Ik wil heel graag testen! 🙂

 13. Cindy de Bree avatar
  Cindy de Bree

  Ik zou graag alle lekker in een potje deo’s willen winnen en testen.

 14. Silvia avatar
  Silvia

  Ik wil heel graag testen of hij smeerbaar blijft in de warmste maanden van Tanzania! Ben zo benieuwd!!

 15. H. Ahmed avatar
  H. Ahmed

  Lijkt me erg cool. Een vriendin van me heeft weleens wat voor haar man gekocht op de beurs.

 16. Sandra avatar
  Sandra

  Ik ben nog steeds op zoek naar een goede, natuurlijke deo. Dus ik zou deze graag willen uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.