No Impact Week, durf jij de uitdaging aan te gaan?

Deze week is het No Impact Week. Een week waarin het de bedoeling is dat je bewust bezig gaat met het verkleinen van je impact op het milieu en wat dit kan betekenen voor de kwaliteit van je leven. Duurzamer leven dus. Het is de bedoeling dat je je gedrag aanpast op het gebied van consumeren, voedsel, afval, transport, energie en water. Aan de hand van een handleiding ga je elke dag een stapje verder en kijk je hoe je de impact die je wel hebt op het milieu kunt compenseren.

Een week stelt natuurlijk niet zo veel voor, maar wie weet brengt het je op ideeën en als je die na deze week zou willen voortzetten dan is dat natuurlijk heel mooi 🙂

No Impact Man

No Impact Week is een beknopte versie van de ervaringen van Colin Beavan als No Impact Man. Hij probeerde een jaar lang zo min mogelijk impact te hebben op het milieu. Na drie maanden stopte hij met het kopen van nieuwe dingen, behalve dan voedsel uiteraard, en zijn vrouw Michelle ontdekte dat wanneer je afkickt van je koopverslaving, je een hoop geld bespaart en meer tijd voor vrienden en familie hebt. Nog een mooie bijkomstigheid, je hebt meer ruimte in je huis.

Wil je weten wat het No Impact experiment inhoudt, kijk dan naar het volgende  filmpje of download de handleiding van de No Impact Week 2010. Heb jij wel zin in een uitdaging en wil je graag iets goeds doen voor het milieu, geef je dan snel op via No Impact Week. Na het aanmelden ontvang je de handleiding van 2011 en kun je beginnen.

YouTube video

En, ga jij meedoen?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.