Kijktip: de documentaire ‘Our Planet’

De afgelopen dagen zaten we gekluisterd aan de buis om de Netflix documentaire ‘Our Planet’ te zien. Misschien heb je hem ook al bekeken maar zo niet dan kan ik je deze docu zeker aanraden. Het zijn in totaal 8 afleveringen waarin je kunt zien op wat een prachtige wereld wij wonen en tegelijkertijd ook hoe wij deze wereld door onze handelingen aan het vernielen zijn.

In ‘Our Planet’ worden prachtige beelden getoond van onze planeet. De gebieden die er zijn maar ook de dieren die er leven. Zo zie je beelden van het Braziliaanse regenwoud, de bevroren werelden bij Antarctica, oerwouden, woestijnen en verschillende bossen over de hele wereld. Sir David Attenborough voorziet de documentaire van commentaar.

documentaire our planet

Deze inspirerende documentaire is er één waar je met het hele gezin naar kunt kijken. Je leert er best veel van. Hoe de dieren leven en jagen, en hoe hun onderlinge samenwerking nodig is voor het in stand houden van het ecosysteem. Zelfs de aflevering waarin mieren centraal staan vond ik reuze interessant. Wat die beestjes allemaal kunnen doen en hoe belangrijk ze eigenlijk zijn, daar had ik geen idee van.

Confronterend

Allemaal prachtige beelden maar wel confronterend. Wij zaten vol bewondering te kijken naar een gedeelte wat ging over de tijger, en hoe deze zijn prooi vangt. Wat een prachtig beest en wat een prachtige beelden. Ongelooflijk hoe ze dat allemaal op film vast hebben kunnen leggen. We wisten wel dat deze tijgers op het punt van uitsterven staan, maar toch komt het hard aan wanneer je zulke mooie beelden ziet 😢.

Zo gaat het eigenlijk met veel van de dieren die je voorbij ziet komen. Prachtige beesten stuk voor stuk, die het steeds moeilijker krijgen door de klimaatverandering en doordat hun leefomgeving wordt weggevaagd.

Het zijn trouwens niet alleen de dieren op het land die aan het uitsterven zijn. Ook de dieren die in de oceanen leven hebben het zwaar. Door alle chemische troep in het water en al het plastic wat in de oceaan rond drijft is ook dat een groot probleem.

YouTube video

De documentaire ‘Our Planet’ is een erg confronterende documentaire die de impact van klimaatverandering laat zien en wat de invloed hiervan is op de dieren die hier leven. Wij vonden het een mooie maar ook verdrietige serie die veel indruk op ons heeft gemaakt. Ga hem zien zou ik zeggen, hij is echt de moeite waard.

Heb jij ‘Our Planet’ op Netflix al gezien, en wat vond je ervan?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.