Microkrediet, een mooie manier om mensen te helpen

Goede doelen, ze zijn er in overvloed. De meeste mensen doneren regelmatig geld aan een goed doel, maar vragen zich ook af of het wel echt bij de juiste persoon terechtkomt en waar het nu precies naartoe gaat. Bij Kiva werken gaat het anders in zijn werk.

Hoe je meerdere mensen kunt helpen met een eenmalige donatie

Op de site van Kiva kun je allemaal persoonlijke verhalen lezen van mensen die geld nodig hebben om bijvoorbeeld een bedrijfje op te zetten of om nieuwe producten of gereedschap aan te schaffen. Een persoonlijk verhaal van de mensen zelf en jij kunt bepalen wie je wilt helpen. Het uiteindelijke bedrag wat ze nodig hebben staat vermeld, en ook hoeveel mensen hier al aan hebben bijgedragen.  Je kunt al helpen door een donatie te doen van 25 dollar, en je kunt zelf bepalen aan hoeveel mensen of groepen je dit wilt lenen. Wanneer je het bedrag van de lener krijgt teruggestort op je Kiva account, kun je het weer aan een ander lenen, doneren of opnemen.

Kiva is ¬†een¬†non-profit organisatie¬†die door middel van leningen de armoede wil verlichten en mensen bij elkaar wil brengen.¬†Ze doen dit via internet en¬†een¬†wereldwijd netwerk van¬†instellingen voor microfinanciering. Wereldwijd worden er op deze manier al veel mensen geholpen bij het cre√ęren van nieuwe kansen.

Kiva gelooft dat mensen in de meest afgelegen gebieden van de wereld betere kansen krijgen en iets kunnen opbouwen voor zichzelf en hun families door het ontvangen van microkrediet. Op deze manier houden zij de macht in eigen hand.

De organisatie werkt samen met instellingen voor microfinanciering op vijf continenten. Honderd procent van je  lening wordt verzonden naar deze microfinancieringsinstellingen, die ze Field Partners noemen. Zij beheren de leningen. Kiva heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 450 vrijwilligers die werken met de Field Partners en die o.a. de verhalen van de kredietnemers schrijven en vertalen.

http://vimeo.com/16991128

Wil jij ook een lening verstrekken en daarmee mensen een kans geven op een beter leven? Ga dan voor meer informatie naar www. kiva.org

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.