Tesla stopt binnenkort met het produceren van de Roadster

Volgens velen is het de mooiste elektrische auto die er is en ik kan dat alleen maar beamen. De Roadster heeft een prachtig ontwerp, presteert goed, heeft een lange actieradius maar is nogal aan de prijzige kant. Jammer genoeg staat Tesla op het punt om de productie van de auto eind 2011 stop te zetten. De auto’s zullen ongeveer tot halverwege

2012 verkocht worden. De komende tijd gaat Tesla zich concentreren op het volgende model, de Sedan model S.

Wees er snel bij

Volgens een vertegenwoordiger van Tesla hebben de mensen in Europa en Japan waarschijnlijk nog tot ongeveer de eerste helft van 2012 de tijd om een Roadster te bestellen, maar in de Verenigde Staten zal dit misschien nog maar enkele maanden mogelijk zijn. Wil je er graag één kopen dan is dit dus het moment.

De lancering van het nieuwe Model S is gepland voor volgend jaar. Tesla zal deze auto produceren in een voormalige GM-Toyota fabriek in California.  Musk heeft ook beloofd om binnen vijf jaar te komen met een betaalbare elektrische sedan van rond de 30.000 dollar. Ook werken ze aan een elektrische crossover SUV, die model X moet gaan heten. De verwachting is dat deze eind 2013 in de verkoop gaat.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.