Pure kerst

Dit keer een gastblog door Tiety:

De kerstdagen komen er weer aan, dus langzaam aan verandert mijn huis in kerstsfeer. Eerst maar eens alle strengen met lichtjes controleren. Balen! Alweer een paar die het niet meer doen. Zo oud zijn ze eigenlijk niet, een jaar of 2, 3. Niet duur, dat dan weer wel. Maar daar liggen ze op een hoop. Ze kunnen naar het stort op de toch al giga afvalberg. Maar dat wil ik helemaal niet. Mijn oudste kerstboomlichtjes zijn 40 jaar oud, wel eens een lampje vervangen, maar ze doen het nog steeds. Kijk en daar hou ik van. Duurzaam, ecowijs dus.

Trendy of nostalgie

Als ik de bladen zo bekijk, dan kunnen al mijn kerstspullen wel mee want niks is nog trendy. Ik zag bij het tuincentrum dat de meeste mensen toch graag die trent in huis halen. Het parkeerterrein was overvol. Maar waar blijft de nostalgie, waar blijven de warme herinneringen aan die ene bal die nog van vroeger thuis was. Dierbaar en kostbaar. Moet ik die wegdoen en zo’n, in mijn ogen, lelijk houten modern ding kopen? In elk geval kan die volgend jaar op de brandstapel, in plaats van op de afvalberg.

Ik hou het maar gewoon bij een kerstboom, liefst echt, met ballen die ik allemaal goed heb bewaard door de jaren heen, en met lichtjes en een slinger.

Voor mij is kerstfeest een feest van traditie, liefde, warmte, gezelligheid en lekker eten, maar niet teveel en niet te moeilijk. En vooral geen stress.

Ik wens je warme feestdagen.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.