Maak je leven makkelijker met Life Hacks

lifehacks

Life Hacks. Misschien heb je er nog nooit van gehoord of misschien ben je net zoals mij altijd op zoek naar de beste life hacks. Wat het zijn? Eigenlijk zijn Life Hacks niks meer dan tips die een probleem oplossen. Ze zijn bedoeld om je leven wat makkelijker te maken.

Door gebruik te maken van Life Hacks kun je bepaalde taken makkelijker en efficiënter uitvoeren. Wat ik zelf vaak leuk vind aan deze tips is dat er oplossingen gevonden worden die niks kosten. En ze zijn soms zo logisch dat je niet snapt dat je zelf niet op dat idee bent gekomen.

Kijk wat je al in huis hebt aan producten

Vooral met schoonmaakproducten en andere huis- en tuinmiddeltjes heb je vaak helemaal geen ingewikkelde dingen nodig. Het is een beetje teruggaan in de tijd. Gewoon de dingen gebruiken die je al in huis hebt, zoals het vroeger ook werd gedaan. Zo kun je de olie waarmee je bakt ook voor veel andere dingen gebruiken en met azijn kun je ook heel veel kanten op.

Hier zijn een paar leuke voorbeelden van Life Hacks die vast wel eens van pas komen.

  • Maak een simpel schoonmaakmiddel door overgebleven citroenschillen met gelijke delen gekookt water en azijn in een fles te doen. Laat dit een week staan en het is klaar voor gebruik.
  • Zweetvlekken in t-shirts kun je verwijderen door ze voor het wassen in te spuiten met citroensap.
  • Gooi bij de natte was een droge handdoek in de droger. Op deze manier is de was veel sneller droog.
  • Wanneer je voorverpakte sla koopt, koop dan degene waar het minste lucht inzit. Wanneer sla verpakt wordt, wordt de lucht eruit geperst, maar als het langer ligt wordt er gas afgegeven waardoor de zak bol gaat staan.
  • Heb je nagellak gemorst? Strooi er een dikke laag suiker overheen. Hierdoor vormt de nagellak een klont zodat je het makkelijk weg kunt halen.
  • Combineer koffieprut, kokosolie en zeezout voor een heerlijke bodyscrub dat dode huidcellen verwijderd en je huid tegelijkertijd hydrateert.
  • Als je een nieuw douchegordijn eerst wast met zout water zal het nooit gaan beschimmelen

Dit zijn maar een paar voorbeelden van Life Hacks. Het zijn er zoveel dat je er vast enkele kunt vinden die perfect voor jou werken.

Waar kan ik Life Hacks vinden?

Je kunt lifehacks vinden op 1000lifehacks.com of in het boek Life Hacks van Keith Bradford. Er zijn inmiddels heel wat boeken geschreven met Life Hacks voor speciale doelgroepen. Zo heb je Life Hacks voor kids, studenten, vaders, actieve vakanties en hacks om geld en tijd mee te besparen.

Heb jij nog een handige Life Hack die je met ons wilt delen?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.