Be More introduceert Eerlijk Reizen

Ben je nog op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming en heb je altijd al graag ontwikkelingswerk willen doen? Dan is dit waarschijnlijk een mooie combinatie voor jou.

Be More is gestart met een nieuwe site: www.eerlijkreizen.nl.

Op de site van www.eerlijkreizen.nl vind je enthousiaste verhalen en bijzondere ervaringen van vrijwilligers die meewerken aan ontwikkelingssamenwerking, en kun je een reis boeken naar een ontwikkelingsland. Je kunt aan de slag als vrijwilliger of stagiar bij kleinschalige projecten, of  je kunt een bijzonder reis maken van een paar weken waarin je meekijkt bij de verschillende projecten en contact hebt met de lokale bevolking. Op deze manier wil de organisatie van Be More meer mensen de kans geven om hun werk en dat van hun partners van dichtbij mee te maken.

Be More is de grootste non-profit organisatie in Nederland, die werkt aan een wereld waarin iedereen betrokken is bij het leven van andere mensen die minder geluk hebben gehad. Een wereld waarin alle mensen bereid zijn te helpen, op wat voor manier dan ook. De missie van Be More is om een stevige brug te bouwen tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en continenten, en om een blijvende band te scheppen tussen beide kanten.

Projecten

Je kunt via Be More aan de slag in¬†Uganda, Zuid-Afrika, en Malawi¬†en vanaf oktober ook in Ethiopi√ę.¬†Dit kan samen met je partner, of met je hele gezin maar je kunt je ook aansluiten bij andere groepen.
De reizen zijn fair en dragen voor de lokale bevolking echt iets bij. Alle projecten die bezocht worden, de gidsen die je begeleiden en de mensen die workshops verzorgen krijgen een eerlijke vergoeding. Op die manier zorgen ze ervoor dat toerisme op een goede manier bijdraagt aan duurzame ontwikkeling.

Informatiedagen

Elke maand organiseert Be More een informatiedag of -avond waar je ze kunt ontmoeten en waar vrijwilligers  hun ervaringen vertellen. Ook wordt er verteld wat de projecten inhouden. Je kunt vrijblijvend langskomen om meer informatie te ontvangen en vragen te stellen. De eerstvolgende informatiedag is 7 juli 2011 vanaf 17.30 in het Be More hoofdkantoor in Nijmegen.
http://www.youtube.com/watch?v=voXET1lxrto

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.