Biologische eieren bij Lidl

Lidl wordt afhaalpunt voor biologische eieren

Supermarktketen Lidl doet vanaf deze week mee aan de campagne Adopteer een Kip van de stichting Biologica. Zij zijn daarmee een officieel afhaalpunt geworden voor biologische eieren. Consumenten die online een kip adopteren nemen de kip niet mee naar huis, maar ontvangen waardebonnen die ze onder andere bij de Lidl kunnen inruilen voor biologische eieren. Op deze manier dragen zij bij aan het geluk van de kippen en de promotie van biologische landbouw. Adopteer een Kip zorgt ervoor dat jaarlijks vele tienduizenden mensen kennis maken met biologische producten.

Biologica is verheugd over de deelname van de supermarkt.

“Het is een goede zaak dat de Lidl meedoet. Daarmee laten ze hun klanten zien dat ze waarde hechten aan duurzame, diervriendelijke voedselproductie. En voor ons betekent het dat we veel nieuwe mensen bereiken met de campagne.”

Woordvoerder Jasper Vink

Biologische speciaalzaken doen al jarenlang mee aan Adopteer een Kip. Jumbo sloot zich twee jaar geleden al aan als eerste reguliere supermarktketen.

Uit de recent verschenen Monitor Duurzaam Voedsel 2010 blijkt dat biologische eieren zeer in trek zijn. De omzet groeide met 16,7% en het gemiddelde marktaandeel van biologische eieren bedraagt inmiddels 7,2%. Bijna 70% van de biologische eieren wordt verkocht in supermarkten, ruim 23% in speciaalzaken en 7% in de out of home sector en overige verkoopkanalen.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.