kipkerrie

Vegetarische ‘kip’kerrie

Deze week deel ik graag een recept met je wat ik ooit van mijn vader kreeg. Als kind at ik dit regelmatig en het is nog steeds één van mijn favoriete maaltijden. De afgelopen 2 jaar heb ik het zelfs moeten (wil je het alsjeblieft weer maken?) met kerst gemaakt voor de hele familie.

Het is inmiddels traditie dat we 2e kerstdag met de hele familie bij mijn schoonouders vieren. Omdat we inmiddels met 18 personen zijn hebben we de afspraak gemaakt dat iedereen iets lekkers maakt. En dan bij voorkeur al thuis zodat we de tijd samen ook echt samen kunnen doorbrengen, en niet met de helft van de personen in de keuken. De één doet het voorgerecht, een ander het hoofdgerecht en het nagerecht bestaat vaak uit meerdere hapjes. Zo kwam ik twee jaar geleden met het idee voor de vegetarische ‘kip’kerrie. Makkelijk, lekker en ook nog eens goed te vervoeren. Het was een groot succes! 

Wil jij ook een lekkere maaltijd op tafel zetten met kerst maar heb je geen zin om de hele dag in de keuken te staan? Dit gerecht kun je makkelijk 1 of 2 dagen van tevoren maken. Het enige wat je op de dag zelf nog hoeft te doen is de rijst koken. Ik heb in dit gerecht vegetarische kipstukjes gebruikt maar de vleeseters kunnen dit uiteraard vervangen voor normale kipstukjes.

kipkerrie
Afdrukken

Vegetarische ‘kip’kerrie

Een heerlijk recept waar je nooit genoeg van krijgt
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 340 gram vegetarische wokstukjes (is 2 pakjes Valess wokstukjes)
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 5 grote tomaten
  • 2 grote appels
  • 3 lepels rozijnen
  • 1 scheutjes ketjap
  • zout
  • peper
  • 250 ml kokosmelk of kookroom

Instructies

  • Zelf vind ik het handig om van tevoren alle ingrediënten die nodig zijn voor het recept alvast in stukjes te snijden en apart te houden in verschillende schaaltjes. Snijd de ui, tomaten en appels in blokjes. Pers de knoflook door een knoflookpers en snijd de champignons in schijfjes.
  • Verwarm de olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg daarna de wokblokjes toe en strooi hier 1 eetlepel kerrie over. Goed doorroeren en bakken totdat je ziet dat de kruiden volledig zijn opgenomen en de wokblokjes een krokant laagje hebben gekregen.
  • Voeg daarna de champignons toe en nog een eetlepel kerrie. Eventueel nog wat extra olijfolie als het helemaal droog bakt.
  • Voeg dan de tomaten, appels en rozijnen toe. Even doorroeren en ongeveer een kwartiertje laten pruttelen. Voeg ondertussen de kookroom, een scheutje ketjap en wat zout en peper toe. That's it!

Notities

Is je saus te dik dan kun je wat water toevoegen. Is je saus te dun dan kun je deze wat dikker maken door er wat allesbinder doorheen te mengen (let op, dit moet je wel eerst in een beker met wat koud water mengen, anders krijg je allemaal klontjes). Is mij nog nooit gebeurt hoor 😬.
Serveer deze vegetarische “kip”-kerrie met zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Tip gebruik de vega “kip” stukjes eens die zijn bij ons thuis favoriet samen met de toevoeging van Fairtrade Ananas stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.