Review: Roockworst van de Vegetarische Slager

Afgelopen weekend was het tijd om de laatste van de drie vegetarische rookworsten te testen. Eerder testte ik de UNOX vegetarische rookworst en de Valess rookworst. Deze keer de vegetarische Roockworst van de Vegetarische Slager.

Naar deze rookworst was ik eigenlijk wel het meest nieuwsgierig. De vegetarische slager is wat ons betreft heel goed in staat om bepaalde vleesvervangers zo na te bootsen dat het net lijkt of je echt vlees eet. Ik kan me nog herinneren dat we jaren geleden terugkwamen van vakantie en dat we op de terugreis stopten bij een AC Restaurant om daar even wat te eten. Op het menu stond iets met vegetarische kipstukjes en daar hadden we wel heel veel zin in.

Toen we het aten vertrouwde mijn man het niet want hij dacht dat ze per ongeluk toch iets met echte kip hadden gegeven. Dat was dus erg goed gelukt! Hoe staat het met de rookworst, proeft die ook net als een ‘echte’ rookworst? Ze zijn wel zeven jaar met de ontwikkeling van deze worst bezig geweest dus ik heb hoge verwachtingen.

Vegetarische Slager Roockworst

  • Inhoud: 150 gram
  • Ingrediënten: 56% sojastructuur (water, soja-eiwit), zonnebloemolie, tuinbonen, palmvet, tapiocazetmeel, tarwegluten, stabilisatoren: natriumalginaat, verwerkt Eucheuma-wier, calciumchloride, specerijen, citrusvezel, psylliumvezel, natuurlijke aroma’s, rook, aardappeleiwit, voedingszuur: citroenzuur, kleurstof: ijzeroxide, verdikkingsmiddel: methylcellulose, zout, ijzer, vitamine B12.
  • Calorieën: 269 per 100 gram
  • Eiwitten: 11,7 gram per 100 gram
  • Zout: 2,1 gram per 100 gram
  • Waar te koop: o.a. bij de Albert Heijn, Jumbo, EkoPlaza, Coop, Poiesz en Plus.

De worstjes (het zijn er twee) zien er een stuk minder smakelijk uit dan de rookworsten van UNOX en Valess. Dat zegt natuurlijk niks over de smaak maar het is het eerste wat mij opvalt.

Ik heb de roockworst van de Vegetarische Slager net als de vorige keren in stukjes gesneden en kort gebakken. De geur van de worst is in ieder geval wat je mag verwachten bij een rookworst, lekker rokerig. De structuur is ook goed en de rookworst is een stuk sappiger dan de andere twee die we hier hebben geproefd.

De rookworst smaakt ook lekker. De smaak is voller en meer aanwezig dan de andere rookworsten die we hebben geproefd. Deze komt volgens ons het dichtst in de buurt van een echte rookworst. Wat ons betreft de lekkerste. De kinderen delen onze mening niet helemaal. Ze vinden hem wel oké maar die van Valess vonden ze lekkerder.

Wat zit er in de roockworst

Wat me opvalt bij deze rookworst is dat er beduidend minder rare ingrediënten in zitten. Oké, er zitten nog steeds ingrediënten in die ik liever vermijd waaronder palmvet, maar al een stuk minder. Wel zit er meer zout in en heeft deze worst de meeste calorieën. De prijs van valt me wederom tegen. Ik vind €3,49 is aan de hoge kant voor maar 150 gram.

Ondanks het hoge zoutgehalte en de hoeveelheid calorieën is de roockworst van de vegetarische slager een goede vleesvervanger. De smaak komt het dichtste bij de dierlijke variant en als je daarnaar op zoek bent dan is dit wat ons betreft de beste keus. Deze komt bij ons in ieder geval vaker op tafel.

Heb jij de verschillende vegetarische rookworsten al geproefd en wat is jouw favoriet?

Vegetarische Slager Roockworst

€3,49
7.2

Smaak

8.5/10

Prijs

5.0/10

Textuur

8.0/10

Voordelen

  • Lekkere smaak
  • Goede structuur
  • Ruikt lekker
  • Geschikt voor veganisten
  • Goed verkrijgbaar

Nadelen

  • Duur
  • Teveel zout

Ook leuk om te lezen!

2 reacties op “Review: Roockworst van de Vegetarische Slager”

  1. Antonius avatar
    Antonius

    De braadworst van de Vegetarische Slager is oké: geur, smaak en structuur. De roockworst van hen is een totale mislukking. Er zit een vreemde smaak aan en ze zijn niet lekker. Dat ze dit toch op de markt durven te zetten. Onbegrijpelijk.

  2. T.J. Sypkens avatar
    T.J. Sypkens

    Palmvet is voor mij al een no-go maar zowel in de speckjes als de roockworst als 4e ingredient aanwezig.
    Speckjes zien eruit als wortelstaafjes en zijn retezout! Smaken melig. Ik vind het niet lekker.
    De roockworst ziet er, na het doorsnijden, uit als roze gestucte muur en zo smaakt het ook.
    Het rul gehackt heeft een zeer onbestemde smaack.
    Ik begrijp dat er rechtszaken gevoerd over de naam. Dat kan ik begrijpen. Als je het eenmaal geproefd hebt doet de naam totaal niet meer ter zake. De smaak lijkt letterlijk nergens op.
    Gewone tofu is een stuk lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.