Vleesvervangers; ik ga uitzoeken welke het lekkerst zijn

vegetarisch

Hier thuis eten we inmiddels al zo’n 6 jaar vegetarisch en ik kan je vertellen dat er de laatste jaren behoorlijk wat is veranderd. Toen wij net begonnen met vegetarisch eten was er nog niet zoveel keus in de supermarkt. Het hield volgens mij wel op bij 3 soorten vleesvervangers en daar moest je het dan maar mee doen. Ook op feestjes of familie uitjes zoals kerst vond iedereen het altijd maar ingewikkeld als wij langskwamen. Want hoe moest dat dan met het eten? Voorop gesteld, wij hebben er nooit moeilijk over gedaan, dan maar iets meer groente of iets dergelijks eten, no problem! Het was onze keus en daar wilden we anderen niet mee lastig vallen.

Veel meer keus in vleesvervangers

Nu is alles anders. Als ik nu kijk naar wat er allemaal te krijgen is dan is het echt een enorm verschil met toen. Er ligt nu een heel winkelschap vol met vleesvervangers en ook in mijn omgeving zijn er steeds meer mensen die vegetarisch zijn gaan eten. Wanneer we nu op een feestje komen wordt er niet meer raar opgekeken en is er ook voor ons altijd wel iets lekkers.

vegetarisch

Vleesvervangers testen met het hele gezin

Omdat wij al een aardig tijdje vegetarisch eten denken veel mensen dat wij precies weten wat wel en niet lekker is. Eeh, ja, tot op zekere hoogte weten we dat, maar ook wij hebben nog niet alles geproefd. Inmiddels weten we wel welke hamburgers we het lekkerst vinden, welk merk kipstukjes het lekkerst smaken in een kipkerrie schotel. Of welke kipstukjes lekkerder zijn op een pizza. Aangezien er nog zoveel te proeven is en ik dit natuurlijk graag uitprobeer ga ik de komende tijd verschillende varianten van vleesvervangers testen. Aangezien mijn mening alleen wel erg eenzijdig zou zijn ga ik het niet alleen doen. We gaan het natuurlijk als gezin eten, dus waarom ook niet met zijn allen beoordelen. Met een man en twee dochters die qua eten nogal kritisch zijn gaat dat vast lukken 😉.

Vega rookworsten

De eerste vleesvervangers die we gaan proeven zijn de vega rookworsten. Aangezien we nog midden in het seizoen zitten van lekkere stampotten en snert lijkt me dat wel een goede keuze.

Wat gaan we testen

De rookworsten die we gaan testen zijn:

rookworst

Benieuwd naar onze ervaringen? Deze week testen we als eerste de UNOX vegetarische rookworst. Onze mening daarover kun je volgende week lezen.

Lees vooral ook even wat we vonden van de gehaktballen van Greenforce

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.