Review: Gehaktballen van Greenforce

greenforce vleesvervangers

Ken jij het merk Greenforce al? Als je vaak op social media zit, of in ieder geval Facebook, dan kom je er bijna niet onderuit. Ik kwam de advertentie dagelijks tegen en werd dan ook erg nieuwsgierig naar dit merk šŸ™ƒ. Ik eet veel verschillende vleesvervangers en ben altijd op zoek naar nieuwe merken of nieuwe soorten om uit te proberen. Het bijzondere aan deze vleesvervangers is dat het geen kant en klare burgers zijn, maar dat het een poedermix is waar je alleen koud water aan toe hoeft te voegen. Het is dus niet alleen lang houdbaar, maar ook nog eens ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. De moeite waard om eens uit te proberen.

Omdat ik alle varianten graag wilde uitproberen heb ik ze allemaal besteld. Gister hebben we de gehaktballen getest.

Greenforce Gehaktballen

greenforce vleesvervangers
In Nederland besteld, maar kreeg de pakketjes in het Duits. De plaatjes geven gelukkig duidelijkheid šŸ˜‰

Wat zit er in een zak gehaktballenmix van Greenforce?

 • Inhoud: 150 gram (goed voor 6 gehaktballen)
 • IngrediĆ«nten: Getextureerd erwteneiwit (erwteneiwit, erwtenmeel), paneermeel (tarwebloem, zout), specerijen (komijn, nootmuskaat, peper, uit), zonnebloempitten (gedeeltelijk ontolied), verdikkingsmiddel: methylcellulose, raapzaadolie, enzymatisch gehydrolyseerd erwteneiwit, aroma’s, zout, kruiden, rode bieten.
 • CalorieĆ«n per bereide gehaktbal (ca. 75 gram): 135
 • Eiwitten per bereide gehaktbal: 10 gram
 • Zout per bereide gehaktbal: 1 gram

De ingrediƫnten zien er goed uit. Het aantal calorieƫn is vrij laag als je het vergelijkt met andere vleesvervangers en echt vlees. En er zit ook niet teveel zout in. Wel vind ik de eiwitten aan de lage kant, die had ik zelf graag wat hoger gezien. Het enige wat ik wat minder vind is het ingrediƫnt methylcellulose. Dit is ƩƩn van de E-nummers die ik liever vermijd omdat het vervelende bijwerkingen kan geven in hoge concentraties. Maar aangezien ik hiervan maar een lage concentratie van binnen krijg en ik het niet elke dat eet, zie ik dat niet als een probleem.

Wat er ook goed uitziet is de verpakking. Die is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en bevat maar heel weinig plastic. Dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt. Daarnaast is het heel handig dat het zakje hersluitbaar is zodat je niet direct alles op hoeft te maken.

Hoe maak je gehaktballen van Greenforce poeder?

Als ik het zakje open maak zie ik iets wat ik nog niet kan rijmen met een gehaktbal, maar we zullen zien. Ik meng de mix met koud water en olie en ik voeg wat zelfgemaakte gehaktkruiden en een gesnipperd uitje toe. Vervolgens zet ik dit een half uur in de koelkast.

greenforce poeder

Na ongeveer een half uur haal ik het gehaktmengsel uit de koelkast en maak ik er 6 ballen van (en een mini šŸ˜‚). Ik bak ze aan beide kanten zo’n 4 minuten en dan zijn ze al klaar. De geur is in ieder geval al heerlijk.

gehaktballen bakken

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn bedenkingen had toen ik ze zo in de pan zag liggen. Het roze deed me denken aan rauw vlees, en ik vroeg me af of het niet een heel zompig geheel zou worden.

Het uiteindelijke resultaat was echter zeer verassend. Een lekkere plantaardige gehaktbal met een knapperig korstje en een goede structuur. En ik was niet de enige die er zo positief over was, ook mijn man en dochters vonden het erg lekker. Best wel bijzonder, want die zijn qua vleesvervangers behoorlijk selectief in hun keuze. Wat ons betreft is dit een blijvertje. Ik ben ook heel benieuwd naar de andere varianten. Als die net zo lekker zijn gaan we dit zeker vaker bestellen.

Op dit moment zijn de producten van Greenforce jammer genoeg alleen nog online te bestellen. Of dit zo blijft weet ik niet, maar ik hoop in ieder geval dat ze straks ook in de winkels liggen. Is toch wat makkelijker.

Heb jij al Ć©Ć©n van de producten van Greenforce geprobeerd en wat vond jij ervan?

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door welk bedrijf dan ook. Ik heb dit product zelf gekocht en wil mijn ervaringen met dit product graag met je delen.

Greenforce Gehaktballen

ā‚¬ 4,99
8

Smaak

8.5/10

Prijs

8.0/10

Textuur

7.5/10

Voordelen

 • Lekkere smaak
 • Goede structuur
 • Lang houdbaar
 • Geschikt voor veganisten

Nadelen

 • Alleen online verkrijgbaar

Ook leuk om te lezen!

8 reacties op “Review: Gehaktballen van Greenforce”

 1. Bibi Warmerdam avatar

  Hoi, wat een leuke site heb je. Ik ben zelf erg enthousiast met zelf maken van producten (heb je al eens zelf zeep gemaakt? Dan wil je nooit meer terug naar vloeibaar of gekochte zeep).

  De greenforce producten heb ik geprobeerd op de schnitzel na, die was er toen nog niet denk ik. Ik vind het heerlijk. Alleen bakt het gehakt erg aan in de pan. Dus ik maak de ballen / hamburgers / ā€œfrikandellenā€ in de airfryer, dan gebruik je ook veel minder vet. Ik vind het echt super. De smaak is heerlijk en het is makkelijk. Je hebt het altijd in huis, vegetarisch, minder plastic, lang houdbaar buiten de koelkast. Ik heb nog geen nadelen ontdekt. Voor ons is het een blijvertje. Eerlijk gezegd doen wij de verpakking in vieren, want we zijn met vier mensen, niet met zes. Als er bezoek komt, maken we kleinere burgers, net zo makkelijk.

  1. Karin avatar

   Hoi Bibi, wat een goed idee om ze in de airfryer klaar te maken, dat ga ik ook eens proberen.

   Zeep heb ik zelf nog nooit gemaakt maar staat nog wel op mijn lijstje om eens te gaan te gaan doen. Wel maak ik regelmatig mijn eigen wasmiddel.

 2. Gillessen avatar
  Gillessen

  Ik vond de produkten erg droog en na 4 uur liggen ze mij nog op de maag,dus vertering is niet optimaal

 3. Tom avatar
  Tom

  40 gram proteĆÆne op 100 gram poeder vind u weinig? Dat is toch vrij veel? Ik heb ooit een onderzoek gelezen wat over proteĆÆne ging. Aan dat onderzoek deden 3000 personen mee en die hadden verschillende diĆ«ten, geen enkel van de proefpersonen kreeg te weinig proteĆÆne binnen. Ik doe zelf aan krachttraining en ben nu een jaar veganistisch aan het eten. Nog geen enkele keer het gevoel gehad dat ik proteĆÆne te kort kwam.

  1. Karin avatar

   Hoi Tom, op de verpakking staat dat er in 1 bereide gehaktbal 10 gram proteĆÆne zit. Aanbevolen wordt 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht per dag, en voor krachtsporters is dit volgens onderzoek zelfs 1,6 gram per kilo lichaamsgewicht. Ik eet 1 gehaktbal en vind het daarom vrij laag.

 4. Tom avatar
  Tom

  Een gewone gehaktbal (van vlees) heeft +- 21 gram proteĆÆne per 100 gram. Deze plantaardige variant dus 40 gram per 100 gram.

 5. Sylvia avatar
  Sylvia

  Ik heb er kleine gehaktballetjes van gemaakt voor in de vegan vol au vent en vind ze lekker, ben benieuwd hoe ze zijn na het invriezen.

 6. Joris avatar
  Joris

  Wij zijn ook enthousiast! Over de smaak, toch wel erg belangrijk, maar ook over het bewaren. Dit vlees is perfect als je weekboodschappen doet, dan zit je niet met vlees dat over de datum is (als flexitarier dan) en je hebt iets als ‘opeens’ iets extra’s wilt maken of iets vergeten bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.