Foodzy, hoeveel calorieën krijg jij per dag binnen?

Wil jij weten hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt? Foodzy is een online tool waarmee je kunt bijhouden wat je per dag eet en drinkt. De bedoeling hierachter is dat je wordt gestimuleerd om gezonder te gaan eten. Het werkt heel makkelijk. Je voert in wat je hebt gegeten en vervolgens wordt dit omgezet in ‘bits’, wat staat voor een bepaald aantal calorieën. Zo wordt het heel eenvoudig om er achter te komen hoeveel calorieën je op een dag hebt binnengekregen. Voor veel mensen misschien een stok achter de deur, want je vrienden kunnen ook zien wat jij hebt gegeten en andersom ook natuurlijk.

Punten verdienen met Foodzy

Eet je regelmatig fruit, groenten of vis, dan kun je na enige tijd speciale badges winnen voor je gezonde eetgewoonten. Maar ook bij niet zulke gezonde gewoontes kun je punten verdienen. Waar je ook voor wordt beloond zijn leuke eetgewoonten. Bijvoorbeeld meerdere keren barbecuen in de zomer. Ook kun je een Hangover badge winnen wanneer je teveel alcohol hebt gedronken in het weekend. Op deze manier blijft leuk en kun je met je vrienden concurreren voor speciale badges.

Wat kost het?

De kosten om gebruik te maken van Foodzy zijn 10 euro per jaar. Je kunt dan dieetplannen samenstellen, Foodzy badges winnen en je eetgewoonten analyseren. Er is ook een versie beschikbaar die gratis is maar deze is maar 30 dagen beschikbaar en er zijn slechts een paar badges te winnen. Waarschijnlijk wel handig om de gratis versie eerst eens uit te proberen om te zien of het echt iets voor jou is. Het vergt namelijk wel discipline omdat je echt alles in moet voeren. Vergeet je een paar producten op een dag dan kloppen de statistieken niet meer.

YouTube video

Wil je niet dat iedereen ziet wat jij allemaal naar binnen werkt op een dag, dan kun je de gegevens gelukkig ook prive houden. Wat vind jij van Foodzy en zou jij je gevens willen delen of hou je dit soort dingen toch liever voor jezelf?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.