Doe je ook mee met Wereld Fair Trade dag?

Komende zaterdag 14 mei is het Wereld Fair Trade dag. Deze dag wordt elk jaar gevierd op de tweede zaterdag van mei. Er wordt dan wereldwijd extra aandacht gegeven aan eerlijke handel.

Dit jaar is het thema “HANDEL VOOR MENSEN – Fair Trade jouw wereld”.

Handel voor mensen betekent handel voor duurzame ontwikkeling van lokale gemeenschappen. Fair Trade helpt armoede te bestrijden. De handel kan levens en gemeenschappen veranderen.

Fair Trade jouw wereld staat voor de particuliere consument, om ook eens Fair Trade producten in de winkel te kopen. Voor het bedrijfsleven om Fair Trade producten op te nemen in hun aanbod, en bedrijven en de overheid om Fair Trade producten op te nemen in openbare aanbestedingen in een streven naar verantwoorde consumptie.

Teken de petitie

Wil je laten weten dat ook jij een voorstander bent van fair trade producten? Teken dan de petitie via de World Trade Organization.

Wil je zelf ook een steentje bijdragen aan deze dag, dan kan dat op allerlei manieren, door fair trade producten te kopen maar ook door bijvoorbeeld deel te nemen aan het fair trade ontbijt. Er wordt in Nederland door Fairtrade Gemeenten, Fair Trade Original, Wereldwinkels en WAAR dit jaar een gezamenlijke actie georganiseerd. Het Fair Trade ontbijt. Wil je hieraan meedoen vraag dan aan je lokale Wereldwinkel, WAAR of werkgroep Fairtrade Gemeente wat er in jouw gemeente te doen is. Of zie de activiteitenkalender op fairtradeontbijt.nl. Met deze actie willen zij laten zien hoe makkelijk het is om elke dag fairtrade producten te gebruiken.

Win een gratis ontbijt

Wanneer je in de Wereldwinkel of bij WAAR voor meer dan € 5,- aan Fair Trade Original producten koopt kun je in de winkel een actiekaart invullen. Hierin kun je vermelden met wie jij graag een fairtrade ontbijt zou willen eten en je maakt daarmee kans op een gratis ontbijtpakket ter waarde van € 20,-. De hoofdprijs is een extra groot pakket ter waarde van € 275,-. In het ontbijtpakket vindt je allemaal producten van Fair Trade Original zoals koffie, thee, hagelslag, pindakaas, hazelnootpasta, jam, honing, rijstwafels en sinaasappelsap. De hoofdprijs bevat naast deze producten ook nog een tweepersoonsdekbedovertrek en hoeslaken, een dienblad met twee mokken, twee borden, champagneglazen, schaal, vonkelwijn en verse broodjes.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.