Energie besparen op warmetruiendag

warmetruiendag

Op 15 februari is het alweer warmetruiendag. Een dag die elk jaar rond deze datum wordt georganiseerd om de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol te vieren. Het eerste wereldwijde klimaatverdrag.

Op deze dag, die elk jaar plaatsvindt, gaan zoveel mogelijk mensen de energieverspilling te lijf door de verwarming lager te zetten en op andere manieren energie te besparen. Een moment om even stil te staan bij je energieverbruik.

Waarom warmetruiendag

Heeft dat echt zoveel nut, de kachel iets lager zetten? Je denk misschien van niet, wat doet nu die ene graad ertoe? Maar het heeft echt wel nut. Door die warme trui aan te trekken en de verwarming éen graad lager te zetten kun je maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen. Even ter illustratie, wanneer iedereen in Nederland mee zou doen, dan kunnen we met z’n allen op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Dat zet wel zoden aan de dijk!

Acties

In het hele land worden er acties georganiseerd door particulieren of bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld bij bepaalde winkels korting krijgen wanneer je een dikke trui of deken koopt, of je krijgt korting wanneer je je oude trui inlevert. Deze vond ik zelf wel heel leuk, een school die in het kader van warmetruiendag een fotowedstrijd houdt door studenten en medewerkers op te roepen om de meest foute of originele trui aan te trekken. Zo creeër je nog eens saamhorigheid, en door het leuk te maken is de kans op succes natuurlijk veel groter.

Meedoen met Warmetruiendag

Wil jij het klimaat ook een handje helpen? Er zijn genoeg manieren om op deze dag je steentje bij te dragen. Meer informatie en acties kun je vinden op warmetruiendag.nl. De kachel een graadje lager zetten is één ding, maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waarmee je energie kunt besparen op warmetruiendag, en alle andere dagen van het jaar 😉.

Ik doe mee, jij ook?

Bron: warmetruiendag.nl

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.