Ikea duurzaamste bedrijf van Nederland

Ikea wordt in Nederland door de mensen gezien als het duurzaamste bedrijf van het land. Dat is de uitkomst van een groot onderzoek dat werd gedaan door Synergie, MindWorld en SSI in opdracht van Management Team. Volgens de Nederlanders is Ikea duurzamer dan de HEMA (nummer 2), Bol.com (nummer 3) en Toyota (nummer 4).

Ikea’s roots liggen in Zweden, een milieubewust land

Ikea is misschien niet het eerste bedrijf waar je aan denkt als we het over duurzaam hebben. Toch is het niet zo vreemd. De ‘roots’ van het bedrijf liggen in Zweden, en dit is een milieubewust land. Zo heeft Ikea onder meer een programma voor het woon-werkverkeer onder de naam Groen naar het werk. Zo nemen ze energiebesparende maatregelen in de winkelvestigingen en verkopen ze veel biologische producten in hun restaurants. Ook gebruikt Ikea alleen hout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

Het onderzoek werd voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgevoerd. In totaal werden ongeveer 2.000 Nederlanders gevraagd naar hun mening over de veertig meest gereputeerde bedrijven van Nederland. Vorig jaar kwam Ikea ook als duurzaamste bedrijf naar voren en stond de HEMA ook al op nummer twee. Bol.com neemt de tweede plek over van Philips, die dit jaar een stuk lager scoorde en terecht kwam op nummer acht.

Ook in het buitenland scoort Ikea goed. In Frankrijk en Groot-Brittannië waar ook een soortgelijk onderzoek werd gedaan, kwam Ikea respectievelijk als nummer twee en vier uit de bus.

Ook leuk om te lezen!

Eén reactie op “Ikea duurzaamste bedrijf van Nederland”

  1. E. Reijenga avatar
    E. Reijenga

    Wat mensen als meest duurzame bedrijf zien, zegt nog niets over de werkelijke duurzaamheid van het bedrijf. Natuurlijk zijn er duizenden bedrijven in Nederland die duurzamer zijn, maar omdat dit bedrijven zijn zonder grote naamsbekendheid zullen ze lager scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.