Weleda duurzaamste merk van Nederland

Weleda is uitgeroepen tot Duurzaamste Merk van Nederland. Dit gebeurde op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid.  Wethouder Baldewsingh van Den Haag heeft de Duurzaamste Merk van Nederland 2010 Award uitgereikt. Hij reikte dit uit aan Hans Nijnens, de directeur van Weleda. De verkiezing werd georganiseerd door de website Allesduurzaam.nl in samenwerking met Ode, P+, Rank a Brand, De Wereld van Morgen en Urgenda.

Weleda mag zich jaar lang duurzaamste merk van Nederland noemen

De website Allesduurzaam.nl is een site met de grootste databank van duurzame bedrijven in Nederland. Alle bedrijven die voldeden aan de criteria van Allesduurzaam konden worden genomineerd.  Weleda liet Rozenkwekerij De Bierkreek en ASN Bank achter zich op een respectievelijke tweede en derde plaats. Het bedrijf dat sinds 1921 producent is van 100% natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten en geneesmiddelen, mag zich een heel jaar het Duurzaamste Merk van Nederland noemen. Een bekroning voor een merk waarvoor duurzaamheid een begrip is. En dat in het jaar, voorafgaand dat Weleda 90 jaar bestaat!

De prijs die Weleda ontving bestond uit een oorkonde en een beeld wat de kringloop van het leven symboliseert.
Volgens directeur Gea Boessenkool van Allesduurzaam is het denken in kringlopen voor duurzaamheid erg belangrijk. Zij proberen dit met deze prijs tot uitdrukking te brengen.

 

 

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.