Ikea verkoopt tweedehands en tweedekans meubelen

Koop jij weleens meubels bij Ikea? Misschien weet je dan ook dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zelf mag ik er graag naartoe gaan, want voor mijn studerende dochter is het de perfecte plek om voor een redelijke prijs toch meubels e.d. te kopen die er ook nog leuk uit zien. En soms gebeurt het dat we ook nog iets leuks op de kop kunnen tikken in de tweedekans hoek. We vonden er laatst zelfs nog een stoeltje waarnaar ze op zoek was, maar die al uit de collectie was gehaald.

Waarom tweedekans IKEA meubelen kopen?

Omdat het duurzaam is. Helemaal als je tweedehands IKEA meubelen koopt. Er hoeft dan niks nieuws gemaakt te worden en dat scheelt weer grondstoffen, energie en afval. Daarnaast is het een stuk goedkoper en bovendien kun je nog tegen iets aanlopen wat in de gewone collectie niet meer te krijgen is.

Wat is er verkrijgbaar bij de Tweedekans hoek?

In de Tweedekanshoek vind je onder andere showmodellen, en artikelen die uit het assortiment zijn gehaald. Maar je kunt er ook tweedehands meubels tegenkomen die zijn ingeruild via de Meubel Inruilservice. De staat van elk product wordt duidelijk aangegeven, zodat je precies weet wat je koopt. Er zit zelfs nog twee jaar garantie op.

De meeste mensen weten de tweedekans hoek inmiddels wel te vinden. Maar wist je dat er ook een meubelinruilservice is?

tweedekans ikea
Fotocredit: Antoni Shkraba

Tweedehands Ikea meubels inruilen

Het bestaat al even, maar ik wist tot voor kort niet dat het mogelijk was dat je je oude Ikea meubelen weer terug kunt brengen naar de winkel. En dat je daar dan een vergoeding voor krijgt. Had ik dat maar eerder geweten 🙈. De meubels moeten logischerwijs wel aan enkele voorwaarden voldoen.

  • Het moet een IKEA product zijn.
  • Het artikel moet compleet en functionerend zijn.
  • Het moet schoon, gemonteerd en niet aangepast zijn.

En ben je een IKEA Family lid, dan ontvang je ook nog eens 15% extra voordeel op de inruilwaarde van je meubel. Ben je nog niet lid, dan kun je je gratis aanmelden. Altijd doen zou ik zeggen, want het heeft veel meer voordelen waar je geld mee kunt besparen.

Wat kun je doen met je oude IKEA meubel als deze niet ingeruild kan worden?

Misschien heb je nog een heel leuk meubel dat je graag wilt inruilen, maar je voldoet niet aan de eisen. Wat kun je dan doen met je oude IKEA meubels? Marktplaats is altijd een goede optie, want dan krijg je er vaak nog wel een leuk bedrag voor. Lukt dit niet, of vind je dit teveel gedoe, dan kun je het meubel ook brengen of gratis laten ophalen door ‘Het Goed’. Dit is een organisatie die meubels een tweede leven geeft.

Wil je ook eens een kijkje nemen bij de tweedekans hoek in de IKEA?Je vindt deze vaak vlakbij de uitgang. Mocht je daar niks leuks kunnen vinden dan kun je het ook nog online proberen, daar is de keus ook veel groter.

Koop jij weleens iets in de koopjeshoek van de IKEA?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.