Recept verse tomatensoep zonder pakjes en zakjes

verse tomatensoep

Vind jij soep ook zo lekker? Ik ben er in ieder geval gek op. Elke week maak ik sowieso wel 1 of 2 keer een pan soep. Het is een makkelijke manier om groente binnen te krijgen en het is ook in een mum van tijd klaar. Vaak kijk ik wat ik in huis heb en daar probeer ik dan iets lekkers van te maken. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Gewoon wat groentes bij elkaar, wat kruiden, bouillon en that’s it. Je kunt de meest gekke combinaties verzinnen. Dat pakt niet altijd goed uit, maar meestal wel.

EƩn van mijn favoriete soepen is verse tomatensoep. Ook nog de meest eenvoudige om te maken, en de ingrediƫnten heb ik eigenlijk altijd in huis. Die staat dus vaak op tafel. Om je te laten zien hoe makkelijk het is deel ik graag het recept voor verse tomatensoep zonder pakjes en zakjes. Want echt, dit kun je makkelijk zelf.

verse tomatensoep
Print

Verse tomatensoep

Deze heerlijke verse tomatensoep zet je snel op tafel. Met verse ingrediƫnten zonder het gebruik van pakjes en zakjes.
Gang Soep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Servings 4

Ingredients

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 winterwortels
  • 4 grote tomaten
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 handjevol verse basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructions

  • Snijd eerst alle groentes in blokjes
  • Kook ondertussen 1 liter water
  • Gebruik een (soep)pan en verwarm hierin de olijfolie
  • Fruit de ui en de knoflook totdat ze zacht zijn
  • Voeg daarna de winterwortels toe
  • Op dit moment voeg ik de kruiden toe (oregano, zout en peper) zodat dit ook nog even kan meebakken
  • Voeg daarna de tomaten toe en roer nog even goed door
  • Los de bouillonblokjes op in een liter gekookt water en voeg dit toe aan de pan en laat zo'n 15 minuten zachtjes koken
  • Voeg na 15 minuten de basilicumblaadjes toe
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • En klaar is je heerlijke verse tomatensoep!

Heb je geen verse basilicum in huis dan kun je ook volstaan met gedroogde basilicum of iets meer oregano. En heb je zoete aardappel in huis dan kun je dit ook gebruiken in plaats van de winterwortels. Ook erg lekker. Voor de bouillon gebruik ik bouillonblokjes van Cenovis (zonder gist )omdat deze geen smaakversterkers bevatten en ze zijn veganistisch, glutenvrij en lactosevrij.

Ik zou zeggen, probeer het eens. Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.