Isolatie: dé manier om je energierekening naar beneden te krijgen

isolatie

Het kan je niet ontgaan zijn dat de energieprijzen de laatste tijd enorm zijn gestegen. Voor al die mensen waarvan het energiecontract binnenkort afloopt is het dan ook een spannende tijd. Kun je het überhaupt nog opbrengen om de energierekening te betalen?Het is dan ook goed om nu alvast te gaan kijken waarmee je zoveel mogelijk energie kunt besparen. Want want is nu beter? Meer geld uit blijven geven aan de energierekening, of nu investeren in maatregelen die op de lange termijn een enorme besparing op kunnen leveren? In dit artikel geef ik je graag een aantal tips om te zorgen dat je kosten naar beneden gaan.

isolatie

Is je huis wel voldoende geïsoleerd?

Eén van de belangrijkste dingen waarmee je energie kunt besparen is door gewoon minder te gebruiken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het is daarom beter om te kijken of je woning wel goed geïsoleerd is.

Is de woning bijvoorbeeld voorzien van spouwmuurisolatie? Zo niet, dan is dit een goede eerste stap om te zetten. Een spouwmuur beslaat namelijk een groot deel van de totale oppervlakte van je woning, dus hier valt al veel winst uit te halen. Spouwmuurisolatie kun je op meerdere manieren aanbrengen en je kunt ook kiezen voor verschillende materialen. Het is daarom verstandig om bij een specialist te informeren wat voor jouw woning het beste is.

Laat je vloer geen tochtgat zijn

Wanneer je vaak schoenen in huis draagt valt het je misschien niet direct op dat je vloer heel koud kan zijn. Onder veel oude huizen zit een kruipruimte en dat kunnen echte tochtgaten zijn. Is dit bij jou ook het geval, zorg er dan voor dat je vloerisolatie neemt. Ook deze isolatie is er in verschillende soorten en maten, maar het zorgt er allemaal voor dat je woning veel meer warmte vasthoudt. Je zult zien dat je veel minder hoeft te stoken om je huis comfortabel warm te krijgen. Hoe meer isolatie je toepast in je woning, hoe duurzamer de woning zal worden. Je bespaart dus niet alleen op je eigen uitgaven, je draagt ook nog eens bij aan een betere wereld.

Zie jij de mogelijkheden (nog) niet?

Het kan zijn dat je niet precies weet wat je moet doen om je woning optimaal te isoleren. In dat geval is het handig om eens met een specialist af te spreken. Met een expert kun je dan je woning bekijken om te zien waar je nog meer isolatie zou kunnen aanbrengen. Je zult zien dat er meer mogelijk is dan je wellicht had verwacht. Zijn alle opties besproken dan kun je direct om een prijsopgave vragen.

Informeer ook altijd naar subsidies in jouw gemeente, want misschien kun je wel een deel van de kosten vergoed krijgen. Dat scheelt natuurlijk nog meer geld 😉.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Takkenkamp.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.