Misleidende boodschap van Zonnatura avondthee

Volgens consumentenorganisatie Foodwatch misleidt Zonnatura de consument.Ā Op de verpakking van deĀ oplosthee Avondmelange van Zonnatura wordt namelijk de indruk gegeven dat deze rustgevend werkt en dat het bestaat uit 100% natuurlijk ingrediĆ«nten. Het tegendeel is echter waar. Volgens Foodwatch is het de basis voor eenĀ “kopje warm suikerwater” omdat 90,4 procent van de oplosmix uit suikers bestaat en het maar 1,3 procent kruidenextract bevat.

Nu is het een algemeen bekend feit dat je door het innemen van suiker een energieboost krijgt. Niet bepaald iets wat je zou moeten drinken voor een goede nachtrust.

Erg veel suiker in de Zonnatura avondthee

Omdat er zoveel suiker in de oplosmix zit, krijg je ongeveer 6 gram suiker per kopje thee binnen. Daar schrik ik toch wel van. Zelf gebruik ik de thee dagelijks, wel niet dezelfde variant, maar ook daar zitten de suikers in en ik drink meer dan een liter per dag. Go figure. Natuurlijk had ik hier veel eerder naar moeten kijken, want juist ik controleer altijd de ingrediĆ«nten op de verpakkingen, maar op de Ć©Ć©n of andere manier heb ik hier blindelings op vertrouwd. En ik roep nog wel altijd dat ik geen suiker gebruik maar stevia. Blijkt dat ik dus toch nog elke dag aardig wat suiker binnenkrijg šŸ™

Zonnatura geeft op Ā haar website en de verpakkingen van haar producten aan dat ze zich al 50 jaar lang inzetten voor 100% natuurlijke en biologische producten. Dit is ook de reden waardoor ze bekend staan als een natuurlijk en verantwoord merk en in de supermarkt staan deze producten ook vaak in een apart schap bij de ‘gezonde’ producten. Het blijkt Ā dat 75% van de producten inderdaad natuurlijk en biologisch is, en dat is natuurlijk geweldig, maar het is misleidend om op de producten die dat niet zijn dingen neer te zetten die dat wel suggereren.

Supergezond is de oplosthee van Zonnatura dus niet, maar volgens mij is het nog altijd beter dan frisdrank. Ik heb zelf echter wel besloten om niet meer zoveel van deze thee te drinken als dat ik deed. Misschien 1 of 2 koppen (want het is wel erg lekker) en voor de rest maar weer de ouderwetse zakjes biologische thee.

Gebruik jij ook producten van Zonnatura en kijk je daar nu anders tegenaan?

 

Ook leuk om te lezen!

4 reacties op “Misleidende boodschap van Zonnatura avondthee”

 1. Wouter avatar

  Losse thee in een thee-ei. Dan heb je volgens mij de beste controle over wat je binnen krijgt…

 2. Jasmin avatar
  Jasmin

  Volgens mijn logica is suiker echt wel een biologisch product, liegen is het dus niet. Het is alleen dat jijzelf niet van suiker houdt.

 3. m van selst avatar

  kan ik zonnatura goede nachtrust gerust gebruiken 1 zakje voor n goed nachtrust wilde ik weten ,en of dit mag,ik heb ook n hoge bloeddruk en gebruik hiervoor medicijnen van de dokter kunt u mij met deze vraag helpen a.u.b,slaap ik hier echt beter van,of maar eerst met de huisarts overleggen,wat is volgens u het beste…

  1. Karin avatar

   Beste Van Selst, ik kan daar helaas geen antwoord op geven. Wellicht is het verstandig om een mailtje te sturen naar Zonnatura.

   Nog een fijne dag!

   Groeten Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.