Openlucht restaurant ‘Outstanding in the Field’ in Nederland

openlucht restaurant

Op dinsdag 13 september vindt een bijzonder ecologisch diner plaats in De Bilt op landgoed Volenhoven. Jim Denevan, de oprichter van ‘Outstanding in the Field’, zet met zijn verplaatsbare diners feitelijk een restaurant zonder muren neer. Het idee hierachter is om mensen een nieuwe culturele ervaring op te laten doen. Daarnaast krijgen ze de gelegenheid om van elkaars gezelschap te genieten op een mooie plek ergens in de buitenlucht. Het eten wat geserveerd wordt bestaat uit streekproducten die worden bereid door chef-koks uit de omgeving.

Locaties Outstanding in the Field

Outstanding in the Field heeft dit jaar in de Verenigde Staten al meer dan 10.000 mensen mogen ontvangen op verschillende locaties en er zitten echt fantastische tussen.

openlucht restaurant

Zo hebben ze diners gegeven op bergtoppen, wijngaarden, stadstuinen en het boerenland. Nu zijn ze bezig met een Europese tour, waarbij ze o.a. Denemarken, Italie en Nederland aandoen. Op landgoed Vollenhoven is de speciale gast deze dag chefkok Andre Rigauld, die samen met Jim Denevan het diner zal serveren. Ook sommelier Martijn Verkerk werkt mee aan het diner op 13 september. Hij is vorig jaar uitgeroepen tot Beste Sommelier van Nederland.

Grappig feitje is dat de crew met een bus door Europa rijdt die ooit trouwe dienst heeft gedaan als tourbus van Elvis Presley.

Jim Denevan de kunstenaar

Jim Denevan is niet alleen bezig met het organiseren van de diners maar is ook actief als kunstenaar. Tijdens het diner in de buitenlucht  kun je een demonstratie verwachten van zijn schetsen op natuurlijke canvassen van zand, ijs en aarde. Hij tekent met een hark prachtige schilderingen op het strand, bevroren water of in het land. Ben je nieuwsgierig geworden naar de kunstenaar in Jim Denevan, dan kun je op donderdag 15 september een lezing van hem bijwonen tijdens de Capita Selecta lezing aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. De toegang hiervoor is gratis.

Lijkt het je gezellig en wil je eens een diner van Jim Denevan meemaken, dan kun je nog kaartjes bestellen. Een kaartje kost € 128,- en is te bestellen via de site. Nu maar hopen dat het wat mooier weer wordt, want droog weer en zon maken het vaak toch een stuk gezelliger. Een bijzondere ervaring zal het zeker zijn!

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.