Plantaardige kwark met fruit en zaden

plantaardige yoghurt

Dit recept met plantaardige kwark is momenteel echt mijn favoriete ontbijt en ook mijn dochter is er dol op. Lekker voedzaam met fruit en zaden en het vult ook goed.

Heerlijk voor het ontbijt maar ook als lunch is het erg lekker. Daarnaast zit het boordevol vitamines, dus een goed begin van je dag!

We wisselen hier graag wat af met het ontbijt. In de winter is het vaak havermoutpap of pannenkoekjes met banaan. Maar met het zomerse weer hebben we daar minder zin in. Zo nemen we nu vaak een smoothie of gewoon een stukje brood. Maar onze favoriet is toch wel deze plantaardige kwark met verse aardbeien.

De aardbeien haal ik bij een fruitkraam in de buurt. Zo zijn ze supervers en ze zijn ook altijd precies goed rijp. Dat betekent wel dat we ze binnen twee dagen op moeten eten anders zijn ze overrijp, maar dat is hier geen probleem. Dat bakje is vaak na een halve dag al leeg šŸ˜‰.

Heb je zin om eens iets anders te eten in de ochtend? Dit recept is echt de moeite waard om te proberen. Het doet me eigenlijk heel erg denken aan de fruityoghurt die we vroeger aten uit pak. Het verschil is alleen dat deze een stuk gezonder is.

Afdrukken

Plantaardige kwark met fruit en zaden

Een heerlijk vullend ontbijt vol met gezonde ingrediƫnten
Gang Breakfast
Keuken Vegan
Trefwoord Glutenvrij, plantaardig, Vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 3 eetlepel water of plantaardige melk
  • 1 handvol aardbeien
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel maple syrup
  • 3 grote eetlepels plantaardige kwark

Instructies

  • Schenk in een glas 3 eetlepels water of plantaardige melk en voeg hier de chiazaadjes aan toe. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
  • Maak een handjevol aardbeien schoon en snijd deze in kleine stukjes. Ik prak ze ook nog een beetje fijn. Roer ze daarna door het chiazaadmengsel.
  • Schep hierboven op de kwark en het lijnzaad en roer goed door elkaar.
  • Proef het even en voeg desgewenst wat maple syrup toe. Ik gebruik ongeveer een theelepel afhankelijk van hoe zoet het fruit is.
  • Alles door elkaar roeren en klaar is je ontbijt!

Je kunt met dit recept echt alle kanten op. De aardbeien kun je vervangen door bijvoorbeeld mango of frambozen en ook met appel en kaneel smaakt het erg lekker. En wil je meer proteĆÆnen dan kun je nog wat hennepzaad toevoegen.

Zelf gebruik ik voor dit gerecht de plantaardige kwark van Alpro Go On. Deze is lekker dik. Net zoals gewone kwark eigenlijk. Volg je geen plantaardige levensstijl dan kun je natuurlijk ook kiezen voor gewone kwark of Griekse yoghurt.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.