Deze Vegan Chocolade Powerballs zijn lekker en gezond, en heel eenvoudig te maken. Heerlijk bij een kop koffie of thee of op elk ander moment van de dag. Maak direct een hele batch, dan kun je er de hele week van genieten!
Het recept voor deze heerlijke chocolade powerballs kreeg ik van een vriendin (bedankt Sylvia 😉) en ik ben er gek op. Ik maak vaak een hele voorraad en bewaar ze in de vriezer. Ook handig wanneer je onverwacht visite krijgt want zo heb je altijd iets lekkers in huis. De powerballs zijn echt heel makkelijk te maken. Je gooit gewoon alles in de keukenmachine, maakt er balletjes van en rolt ze door geraspte kokos, hennepzaad of cacao. That’s it!
De Chocolade Powerballs zijn gemaakt van:
Dadels
Dadels zijn een natuurlijke zoetmaker en ze zitten vol voedingsstoffen. Ik gebruik zelf meestal Medjool dadels (zonder pit) omdat ik die het lekkerst vind en ze zijn ook iets groter en zachter dan andere dadels.
Gemengde noten
In dit recept gebruik ik gemengde noten met een mix van amandelen, paranoten, hazelnoten en pecannoten, maar je kunt gerust andere noten nemen.
Kokosolie
De kokosolie in dit recept laat ik altijd even au bain marie smelten in een pannetje. In de zomer is dit vaak niet nodig, want dan is het al zacht genoeg.
Cacao
Ik gebruik ongezoete cacao in dit recept. Je kunt ook gezoete cacao gebruiken maar de smaak wordt dan, je raadt het al, wat zoeter.
Pitten (zaden) mix
Je kunt kant- en klare pittenmix in de supermarkt kopen maar je kunt ook zelf wat zaden door elkaar gooien. Ik heb niet altijd een voorraadje mix in huis maar wel altijd lijnzaad en zonnebloempitten en dit werkt net zo goed.
Hoe bewaar je de Chocolade Powerballs
Ik vind het zelf ideaal om de chocolade powerballs in de vriezer te bewaren. Kokosolie wordt zacht op kamertemperatuur, helemaal in de zomer, daarom is het belangrijk om ze koel te bewaren. Ik laat ze eerst op een bord een kwartiertje in de vriezer opstijven en daarna doe ik de hele batch in een diepvriesbakje. Door ze apart te laten opstijven voorkom je dat ze aan elkaar vastkleven. Haal ze ongeveer een kwartier van tevoren uit de vriezer wanneer je ze op wilt eten.
Het leuke aan dit recept is dat het zo veelzijdig is. Je kunt elke soort noten gebruiken die je wilt. Dus vind je bepaalde noten niet lekker dan gebruik je gewoon andere.
Het recept vind je hieronder. Enjoy!
Chocolade Powerballs
Ingrediënten
- 100 gram dadels
- 75 gram gemengde ongezouten noten
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel pitten (zaden) mix
- geraspte kokos
Instructies
- Laat als eerste de dadels ongeveer 20 minuten in wat heet water weken. Dit hoeft niet maar het mixen gaat dan wat makkelijker.
- Maal ondertussen de noten fijn in de keukenmachine.
- Voeg de dadels, pitten, kokosolie en de cacao toe aan het notenmengsel en mix dit tot een grof mengsel.
- Rol er kleine balletjes van en haal ze door de gemalen kokos, hennepzaad of cacao.
- Laat ze opstijven in de koelkast of de vriezer.
Geef een reactie