Zelf lippenbalsem maken met maar 3 ingrediënten

zelf lippenbalsem maken

Het wordt weer kouder, en dat betekent vaak dat ik ook weer last krijg van droge lippen. Nu wil ik zelf niet direct naar lippenbalsem grijpen, want in mijn optiek blijf je aan het smeren als je eenmaal begint. Maar op bepaalde moment is het wel verstandig. Vooral als je naar buiten gaat in de gure wind. Je lippen kunnen dan wel wat extra verzorging en bescherming gebruiken.

Lippenbalsem kun je bijna overal kopen, en ook nog eens in allemaal verschillende smaakjes. Zelf lippenbalsem maken is daarom misschien niet direct iets waar je aan denkt om zelf te gaan doen of echt noodzakelijk. Toch is het leuk om het eens te proberen, want het is echt heel eenvoudig om te maken. Hieronder laat ik je zien hoe je dat doet.

Wat heb je nodig voor het zelf maken van lippenbalsem

Voor het maken van lippenbalsem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 eetlepel bijenwas
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel amandelolie
  • 1 theelepel honing (optioneel)

Hoe maak je de lippenbalsem

Volg de volgende stappen om zelf lippenbalsem te maken:

1. Doe de bijenwas in een schaaltje

Doe de bijenwas in een schaaltje of bakje en warm deze au bain marie op. Je doet dit door een steelpan die tot de helft gevuld is met water zachtjes te laten koken. Hierin zet je een grotere schaal, in dit geval met de bijenwas erin. Zorg ervoor dat er geen water bij het mengsel komt. Als de bijenwas is gesmolten zet je de warmtebron uit.

bijenwas smelten

2. Kokosolie en amandelolie toevoegen

Voeg de kokosolie en amandelolie toe op het moment dat de bijenwas compleet is gesmolten. Ik deed er ook nog een theelepel honing doorheen voor de smaak, maar dit hoeft niet.

kokosolie en amandelolie

3. Roer alles goed door elkaar en bewaar in potje of blikje

Wanneer alle ingrediënten goed door elkaar zijn gemengd kun je het mengsel overgieten in een schoon klein potje of blikje of eventueel in een oude huls van een lippenbalsem of lippenstift die goed is schoongemaakt.

lippenbalsem in blikje

Doe het deksel op het potje wanneer het mengsel volledig is afgekoeld en laat vervolgens een nacht staan op een koele droge plek. Daarna is de lippenbalsem klaar voor gebruik.

Gebruik je de lippenbalsem in de zomer en is het erg warm, dan kun je deze het beste in de koelkast bewaren.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.