Duurzame manieren om cadeaus in te pakken

cadeau verpakken

Vind jij het ook zo leuk om cadeautjes te geven, maar heb je een hekel aan al dat cadeaupapier wat verspilt wordt? Ik vind het elke keer weer zonde om te zien dat het papier na het uitpakken direct in de prullenbak beland. Dat moet anders kunnen.

Eigenlijk kwam ik er bij toeval achter dat er best veel mogelijkheden zijn om een cadeau leuk in te pakken. We moesten een tijdje terug op verjaardagsvisite en ik had even daarvoor al een leuk cadeau gekocht maar dat was nog niet ingepakt. Meestal heb ik wel cadeaupapier in huis, maar dat was op. En daar kwam ik natuurlijk achter op een moment dat er geen enkele winkel meer open was 🤦‍♀️. Aangezien het echt ingepakt moest worden moest ik iets anders verzinnen. Wat had ik allemaal in huis? Ik had nog wat tijdschriften liggen dus daar heb ik wat leuke pagina’s uitgehaald en dit gebruikt als inpakpapier. Dat ziet er toch best leuk uit?

duurzaam cadeaus verpakken

Tijdschriften

Tijdschriften zijn meestal gemaakt van stevig papier, en dat kun je perfect gebruiken als cadeauverpakking. Ga op zoek naar de pagina’s uit die er leuk uitzien en knip deze eruit zoals ik hierboven heb gedaan.

Oude kranten

Oude kranten zijn ideaal om cadeautjes mee in te pakken maar of het nou zo mooi is? Door er een touw of lint omheen te binden kun je het toch leuk maken.

Behang

Misschien heb je nog ergens oude stukjes behang liggen. Vaak wordt dit op zolder neergelegd en wordt er niet meer naar omgekeken. En na jaren vind je het weer terug om het vervolgens weg te gooien. Zonde, je kunt het beter gebruiken voor het inpakken van cadeautjes 😉.

Tekening

Laat je kind een leuke tekening maken en pak hier het cadeautje mee in. Juist het persoonlijke tintje maakt het extra leuk. Vooral pake (opa) en beppe (oma) kunnen dit meestal wel waarderen.

Bruine papieren zak

cadeaupapier van papieren zak

Gebruik een bruine papieren zak en maak dit vast met een stukje touw. Je hebt misschien nog papieren zakken uit de supermarkt maar hier staat vaak een stempel op. Door hem binnenstebuiten te keren kun je hem gewoon gebruiken.

Sjaaltje

Heb je nog ergens een leuk sjaaltje liggen dan kun je die ook gebruiken als inpakmateriaal. Misschien ben jij erop uitgekeken maar vind een ander het nog leuk om te gebruiken. Zo heb je twee cadeautjes in één. Een leuke manier om cadeautjes in te pakken met stukken stof is de Furoshiki manier. Dit zijn allemaal verschillende technieken om cadeaus in te pakken met stof. Je kunt genoeg filmpjes op het internet vinden waarin het wordt voorgedaan.

Hergebruik cadeaupapier

De laatste en eigenlijk de makkelijkste tip om op een duurzame manier in te pakken is om cadeaupapier te hergebruiken wanneer je zelf een cadeau krijgt. Ik houd er altijd rekening mee dat ik het cadeautje voorzichtig uitpak zodat ik het papier niet teveel beschadig. Zo kan ik het een volgende keer mooi voor een ander gebruiken 😄.

Milieuvriendelijk inpakken moet zo wel lukken. Met een beetje creativiteit kun je vast wel wat leuks bedenken! Heb jij nog duurzame ideeën om cadeaus in te pakken?

Ook leuk om te lezen!

3 reacties op “Duurzame manieren om cadeaus in te pakken”

  1. Emma de Graaf avatar

    Bedankt voor de leuke tips om cadeaus in te pakken. Onze oudste is binnenkort jarig en ik was op zoek naar een originele manier om haar cadeautjes in te pakken. Ik vind de bruine papieren zak een leuk idee, maar aangezien sommige cadeaus breekbaar zijn is dat misschien niet veilig. Ik ga denk ik kleine kartonnen doosjes bestellen, deze zijn ook milieuvriendelijk!

  2. Marie de Jonge avatar

    Erg goed idee om oud behang te gebruiken als cadeaupapier! Het is stevig en heeft vaak leuke prints. Zelf gebruik ik graag papieren draagtassen omdat deze ook van sterk materiaal gemaakt zijn. Zo draag je ook bij aan een duurzamere wereld wanneer je hergebruikt!

  3. Vincent avatar

    Ik heb in het verleden ook behang gebruikt om mijn cadeaus in te pakken. Dit stevige papier zorgt ervoor dat je cadeau ook niet zo snel beschadigd. Daarnaast gebruik ik ook graag dik papier wanneer ik spullen moet verzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.