Review: Correctbook (herbruikbaar notitieboek)

herbruikbaar notitieblok

Ben jij ook zo van het opschrijven van notities en andere dingen. Al krijg ik hier thuis zo vaak de opmerking dat ik het digitaal moet doen, ik vind het prettiger om sommige dingen (eerst) op te schrijven in een notitieboek. Het nadeel van normale notitieboekjes is echter dat ze maar één keer gebruikt kunnen worden. Een herbruikbaar notitieboek van Correctbook leek me dan ook ideaal als vervanging. Door de uitwisbare pagina’s kun je het notitieboekje eindeloos gebruiken, en dat betekent minder papierverspilling en minder ontbossing. Heel duurzaam dus!

Wat is Correctbook

Correctbook is een uitwisbaar notitieboek wat je oneindig kunt blijven gebruiken. Je kunt het een beetje vergelijken met een whiteboard. Je schrijft iets op met een speciale pen die hiervoor bedoeld is, en je kunt het weer wissen wanneer je dat wilt.

Mijn ervaring met Correctbook

Of je nu schrijft in een normaal notitieblok of in het Correctbook, het maakt niet heel veel verschil. Het papier is uiteraard wel veel gladder maar dat schrijft prima. Wel was ik eerst bang dat het heel erg zou gaan vlekken omdat ik linkshandig ben maar dat valt reuze mee. De inkt droogt vrij snel op. Wel zit de ringband een beetje in de weg, maar dat ben ik als linkshandige wel gewend 😉.

ervaring correctbook

Hoe maak je het Correctbook schoon?

Heb je een foutje gemaakt dan kun je dit heel eenvoudig wissen met de gum die op de achterkant van de pen zit. Voor langere stukken tekst is het handiger om het bijgeleverde blauwe doekje te gebruiken. Wel wordt het lastiger als de inkt er al een hele tijd opzit. Ik had een aantal notities die er al een paar maanden opzaten en die kreeg ik er moeilijk vanaf. Echter, met een vochtig doekje was het geen probleem. Even goed wrijven en dan lukt het wel.

Verschillende formaten

Ik kocht een Correctbook van A5 formaat met 20 bladzijden (40 bladzijden). Ik was eerst bang dat dat te weinig zou zijn maar het blijkt zelfs dat ik hem maar niet vol krijg . Dit is dus genoeg voor mij, maar wil je kleiner of groter dan is dat ook mogelijk. Ook kun je kiezen tussen een blanco variant of één met lijnen. Vind je het aantal bladzijden toch te weinig dan kun je dit uitbreiden door meer vellen toe te voegen. Het enige wat je hoeft te doen is de bladen vastklikken in de ringband.

Kun je notities uit het correctbook bewaren?

Ja, wanneer je het notitieblok hebt volgeschreven kun je je notities met de Correctbook App digitaliseren, organiseren en delen. Je hoeft het dus niet kwijt te raken. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt, want de dingen die ik echt wil bewaren schrijf ik standaard al in mijn notities op mijn computer. Ik gebruik het meer voor losse krabbels.

Conclusie

Ik ben zelf erg tevreden met mijn Correctbook. Ik gebruik geen losse blaadjes en ‘normale’ notitieboekjes meer wat zorgt voor heel wat minder rommel op mijn bureau. Dat geeft niet alleen meer rust, maar ik kan nu ook makkelijker dingen terugvinden. Nu ik erover nadenk, het wordt tijd om ook maar één te bestellen voor in huis 😉

Dit artikel is niet gesponsord door welk bedrijf dan ook. Ik heb dit product zelf gekocht en wil mijn ervaringen met dit product graag met je delen.

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.