Clean Beauty producten bij Douglas

Douglas

Hebben jullie ook een favoriete winkel waar je altijd even naar binnen moet als je er langs loopt? Bij mij was dat altijd de Douglas. Toen ik nog in de stad werkte kwam ik er wekelijks met mijn collega. Even nieuwe geurtjes uitproberen en tussen de make-up spulletjes sneupen. En hoe vaak hebben we wel niet samples gevraagd. Alleen daarmee konden we soms al maanden toe šŸ™ˆ.

Inmiddels is er wel wat veranderd. Ik werk niet meer in de stad dus ik kom er sowieso minder vaak, en de tijd van constant nieuwe parfums kopen is ook voorbij. Hoe lekker ik het ook vind, ik kan er op de Ć©Ć©n of andere manier niet zo goed meer tegen. Daarnaast ben ik jaren geleden overgestapt op natuurlijke verzorgingsproducten die ik meestal bij de gezondheidswinkel haal. Gewoon omdat die producten destijds alleen daar te krijgen waren.

Clean Beauty

Gelukkig zijn ‘gezonde’ merken steeds beter verkrijgbaar. Toen ik hoorde dat Douglas een Clean Beauty lijn heeft was ik dan ook direct enthousiast. De Clean Beauty lijn bestaat uit producten die vrij zijn van siliconen, parabenen en sulfaten. Daarnaast zijn ze dierproefvrij.

douglas clean beauty

Ruim assortiment

Wanneer ik een nieuw (onbekend) product koop controleer ik altijd eerst wat de ingrediƫnten zijn omdat ik bepaalde stoffen absoluut wil vermijden, en dat kost soms best even tijd. Daarom is het zo handig dat je nu op de website van Douglas in ƩƩn oogopslag kunt zien welke producten je moet hebben als je bovenstaande ingrediƫnten niet wilt gebruiken. Dat maakt het zoeken naar het juiste product een stuk makkelijker. En wat ik ook verassend vond is dat het assortiment zo groot is, dat had ik niet verwacht. Er is genoeg keus voor zowel gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en make-up.

De merken die Douglas in hun Clean Beauty lijn heeft ken ik niet allemaal (daar zijn het gewoon te veel voor), maar het viel me op dat ze ook merken verkopen die ik normaalgesproken bij de gezondheidswinkel koop of online, zoals Dr. Hauschka, Weleda en Benecos. Erg fijn dat ze nu ook bij Douglas verkrijgbaar zijn.

Clean Beauty

NAƏF

Naar de andere merken ben ik vooral erg benieuwd. Ik houd ervan om zo nu en dan weer nieuwe merken/producten uit te proberen, en die zijn er bij de Douglas genoeg. Zo hoor ik veel goede verhalen over NAƏF, een merk dat is opgericht door twee vaders die erachter kwamen dat er zelfs in babyverzorging schadelijke ingrediĆ«nten zaten. Om die reden gooiden ze het roer om, en kwamen met een natuurlijke huidverzorgingslijn. In eerste instantie voor baby’s en kinderen, en nu ook voor vrouwen. De producten worden in Nederland gemaakt en ook dat is voor mij een reden om dit merk zeker eens te proberen. Hoe dichter bij de productie, hoe beter voor het milieu. Zodra de Douglas weer opengaat is dat Ć©Ć©n van de eerste producten die ik wil uitproberen.

NAƏF

Mijn verzorgingsproducten blijf ik natuurlijk ook nog steeds bij de gezondheidswinkel hier in het dorp kopen. Maar de uitgebreide keus bij Douglas maakt dat ik daar ook weer vaker naartoe zal gaan. Daarnaast krijg je er altijd goed advies over welk product je het beste kunt gebruiken voor jouw specifieke huid en dat vind ik persoonlijk ook erg fijn.

Nog even ter info: Douglas geeft aan dat Clean Beauty niet staat voor “beter dan”, maar voor “vrij van”. Het is dus iets anders dan natuurlijk of vegan. Al zie ik overigens genoeg producten staan die dat beide wel zijn. Daarnaast geven ze aan dat de Clean Beauty lijst die ze hebben gemaakt niet compleet is, en dat er nog andere ingrediĆ«nten zijn waarvan vermoed wordt dat ze gevoeligheid of irritatie kunnen veroorzaken. Blijf dus altijd scherp, en check voor de zekerheid de ingrediĆ«ntenlijst als je bepaalde stoffen wilt vermijden.

Kende jij de Clean Beauty producten van Douglas al? En wat is jouw favoriete product? Ik lees het graag terug bij de reacties!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Douglas

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.