Het leukste cadeau voor Valentijnsdag

Nog even en het is weer Valentijnsdag. Misschien kijk je er enorm naar uit en misschien vind je het hele concept maar niets. Zelf heb ik er niet zoveel mee. Dat komt misschien ook omdat manlief direct al aangaf dat hij het één groot commercieel gedoe vindt en daar niet aan mee wil doen. Hij koopt liever een bloemetje of iets dergelijks op een ander moment want dat is in zijn ogen spontaner. Ik vind het prima. Als dat bloemetje er dan maar wel komt, op dat andere moment 🤔.

Valentijnsdag is in ieder geval voor veel mensen een dag waarin ze door middel van een cadeautje hun affectie willen laten blijken. Maar wat voor cadeautje koop je dan? Da’s best lastig. Heb je echt geen idee wat je moet kopen dan wordt het toch vaak iets romantisch of grappigs, iets wat speciaal bedoelt is voor die dag. En laten dat nou net de spullen zijn die soms na een paar dagen al in de vuilnisbak worden gegooid. Zonde en al helemaal niet duurzaam.

Photo by Johnny Brown on Unsplash

De leukste cadeaus zijn ervaringen !

Gelukkig zijn er genoeg andere leuke dingen te bedenken om op Valentijnsdag te geven. Dingen waarvan je zeker weet dat het niet ergens in een kast of vuilnisbak beland. De leukste cadeaus, in mijn beleving, zijn ervaringen!

Samen ervaringen opdoen is zoveel leuker dan welk cadeau dan ook. Een cadeautjes is op het moment dat je het krijgt leuk maar vaak ben je het ook zo weer vergeten. Want wees eerlijk, weet jij nog wat je vorig jaar, of het jaar daarvoor hebt gekregen? Ervaringen kweken herinneringen. En daar heb je veel langer plezier van dan van spullen.

Ideeën om samen te doen op Valentijnsdag

Op zoek naar inspiratie? Hieronder een paar suggesties.

Romantisch diner of brunch

Genoeg leuke restaurantjes waar je romantisch kunt gaan eten. En nee, dan denk ik niet aan een wok restaurant! Hoe lekker dat ook is, het is niet echt romantisch wanneer iemand steeds wegloopt om weer een nieuw bordje eten te gaan halen.

Dagje wellness

Heerlijk samen relaxen in een wellness resort. Lekker de sauna induiken of een massage, wie wil dat nou niet? Vaak hebben wellness resorts Valentijn aanbiedingen met leuke extra’s. Wel zo handig om van tevoren even te checken of jouw favoriete resort dit ook doet. Zo maak je de dag nog completer.

Concert

Houdt je van klassieke muziek dan is de editie van Valentine Classics at the Movies in het Koninklijk Concertgebouw een echte aanrader. Het is het meest romantische concert van het jaar. Heerlijke filmmuziek uit Romeo en Julia, James Bond en West Side Story. Allemaal verzorgt door het Noord Nederlands Orkest.

Bioscoop

Er draaien rond valentijnsdag meerdere romantische films. Zwijmel weg bij Verliefd op Cuba of A Star Is Born En houdt je geliefde niet van romantische films? Gek genoeg ken ik er één, dan past ie zich maar aan 😄.

Stedentrip of een weekendje weg

Een stedentrip of weekendje weg klinkt direct heel duur maar het hoeft niet veel geld te kosten. Kijk maar eens op de website van Weekendje weg. Daar kun je vaak leuke aanbiedingen vinden voor hotelovernachtingen in Nederland maar ook daar buiten. Samen naar Parijs, de stad van de liefde. Heel cliché natuurlijk, maar zelf vergeet ik nooit meer het moment daar we daar samen bovenop de eiffeltoren stonden met dat prachtige uitzicht over de hele stad. Zó romantisch.

valentijnsdag

Trouwen voor een dag

Ja echt, dat bestaat. In Amsterdam kun je voor één dag trouwen. Met een daadwerkelijke ceremonie en trouwkleding die je kunt gebruiken. Je krijgt zelfs een trouwfoto met trouwboekje mee naar huis. Kun je alvast even zien hoe dat voelt 👰🤵🏼.

Dag thuis blijven

Wil je de deur niet uit en het lekker goedkoop houden? Je kunt dat etentje bij kaarslicht natuurlijk ook gewoon thuis houden, of lekker knus op de bank die romantische film bekijken.

Toch een cadeautje kopen? Dat bosje bloemen doet het natuurlijk altijd goed. Hier heb ik in ieder geval al een balletje opgegooid voor een weekendje weg. Valentijnsdag of niet, een beetje romantiek op zijn tijd heeft iedereen nodig 😉.

Wat ga jij doen op Valentijnsdag?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.