Webshops met duurzame producten: mijn 3 favorieten

In mijn zoektocht naar duurzame producten ben ik de afgelopen tien jaar al heel wat leuke eco-webshops tegen gekomen. Er zijn er echter maar een paar webshops waar je een breed assortiment hebt van duurzame producten. Vandaag wil ik je drie verschillende webshops aanraden die alleen maar duurzame producten verkopen.

Op zoek naar duurzame producten?

Dit zijn de 3 webshops die er voor mij uitspringen:

1. Greenjump

Greenjump is een eco webwinkel die ik jaren geleden al tegenkwam toen ik op zoek was naar een vervanging voor plastic drinkbekers en broodbakjes. Ik kocht er toen een Klean Kanteen beker en broodbakje, die overigens nog dagelijks gebruikt worden (niet kapot te krijgen!). Dat was 8 jaar geleden en inmiddels is het een webshop geworden waar ik als eerste kijk wanneer ik iets nodig heb op dat gebied. Je kunt er terecht voor allerlei verschillende producten. Broodbakjes, kleding, beddengoed en natuurlijke verzorgingsproducten. Ze hebben het allemaal. Je kunt er trouwens ook een groot assortiment aan veilig speelgoed vinden. Gemaakt van hout en gerecyclede materialen maar ook vrij van giftige stoffen. Ben je op zoek naar veilig speelgoed dan zou ik hier zeker eens een kijkje nemen.

2. Leven zonder afval

Leven zonder afval is dé webshop waar je moet zijn wanneer je duurzame producten wilt kopen die bijdragen aan het verminderen van afval. Toen ik hier voor het eerst terechtkwam was ik zo enthousiast dat ik de neiging had veel meer te kopen dan ik van plan was. Hoezo consuminderen!? De Food Huggers die ik hier kocht om voedselverspilling tegen te gaan, zijn in ieder geval geen miskoop geweest, want ik gebruik ze elke dag.

Ook las ik hier voor het eerst over haarshampoo, oftewel shampoo bars. Sindsdien gebruik ik niets anders meer voor mijn haar. Alles wordt geleverd in papier, dus inderdaad, herbruikbaar en geen afval. Het is een leuke winkel om in rond te sneupen en je komt waarschijnlijk producten tegen waarvan je het bestaan niet eens wist maar die toch reuzehandig zijn.

3. Ecomondo

Dit is ook zo’n webwinkel waar je een breed assortiment aan duurzame producten kunt vinden. Is er binnenkort iemand jarig? Kijk dan vooral eens bij hun duurzame cadeaus. Vooral de solar huisjes zijn erg leuk en sfeervol. En wil je af van plastic rietjes, die overigens over een paar jaar ook verboden zijn, dan kun je hier meerdere vinden van verschillende materialen. De Pickle Press staat nog op mijn verlanglijstje, want zelf mijn gefermenteerde groenten maken lijkt me ook nog wel eens een uitdaging.

Ecomondo heeft ook een afhaalwinkel in Rotterdam, dus mocht je in de buurt wonen dan kun je daar ook eens een kijkje nemen.

Dit waren mijn favoriete webshops voor duurzame producten. Wat is jouw favoriete eco webwinkel en welke producten koop je daar dan?

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.