Miss Perfect wil afvallen, de feiten en fabels van diëten

Alweer een leuke minigids van de consumentenbond, met ditmaal het  thema Afvallen. Een perfect moment natuurlijk, want nu de zomervakantie over een paar maanden weer voor de deur staat willen we allemaal weer zo strak mogelijk tevoorschijn komen in onze zwemkleding. Er wordt meer gesport en veel mensen zoeken naar het perfecte dieet. Maar is diëten wel zo verstandig en waarom werkt het vaak niet? De consumentenbond zocht het uit en legt uit waarom blijvend afvallen zo moeilijk is.

Hoe kan ik afvallen

Cover Mini Miss Perfect

In de minigids ‘Miss Perfect wil afvallen’ vind je tips over hoe je je streefgewicht kunt behouden en kun je ook lezen dat sporten niet beslist noodzakelijk is om af te vallen. Er zijn bijvoorbeeld ook andere bezigheden waarin je calorieën verbrand zoals tuinieren, boodschappen halen op de fiets en traplopen. Wil je afvallen dan bereik je sneller resultaat door een combinatie van beweging en voeding, dan wanneer je alleen een dieet zou volgen of alleen maar gaat sporten.

Waar het eigenlijk op neer komt is dat je moet zorgen dat je minder energie binnenkrijgt dan je verbruikt. Klinkt logisch maar voor de meeste mensen nog niet zo gemakkelijk, want hoe weet je hoeveel caloriëen je binnenkrijgt en hoeveel je per dag verbruikt? Verse vruchtensappen zitten bijvoorbeeld boordevol vitamines maar bevatten ook veel natuurlijke suikers. Hier zou je dus niet teveel van moeten drinken wanneer je wilt afvallen.

Tabel

Om het je iets makkelijker te maken heeft Miss Perfect een tabel samengesteld waarin je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kunt volgen zodat je enig idee hebt hoeveel energie je binnenkrijgt. Opmerking hierbij is dat je witte rijst beter kunt vervangen door zilvervliesrijst, witte pasta door volkorenpasta en vet vlees door mager kippenvlees en vis. Ook kant-en klaren sauzen kun je beter laten staan, gewoon zelf maken, is bovendien ook veel lekkerder 🙂

Superfoods, maaltijdvervangers en afslankmiddeltjes worden onder de loep genomen en ook erg leuk is de foto van sneetjes brood maar daarop verschillende soorten beleg met daarbij het aantal calorieën. Zo kun je in één opslag zien wat je wat je binnenkrijgt als je een broodje pindakaas eet (99 kcal) of bijvoorbeeld een broodje gerookte kipfilet (24 kcal).

Vraag het gratis boekje aan

Al met al een handig boekje dat leuk is om te lezen. Nieuwsgierig geworden? Je kunt het boekje gratis ontvangen via de site van de consumentenbond. (deze actie is inmiddels verlopen)

Ook leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.